Spaarbaak, Belastingdienst, 10-jul-2012

Belastingdienst waarschuwt voor valse e-mails

De Belastingdienst waarschuwt mensen voor valse e-mails die lijken te zijn verstuurd door hun bank. Mensen die een mail hebben ontvangen wordt geadviseerd de mail weg te gooien en niet te klikken op links in de e-mail.

In de e-mails staat dat een rekeningnummer op verzoek van de Belastingdienst geblokkeerd wordt of dat een bedrag op verzoek van de Belastingdienst wordt afgeschreven. De Belastingdienst heeft meldingen gekregen van mails die afkomstig lijken te zijn van ABN AMRO, Rabobank en ING. Het is mogelijk dat er ook valse e-mails namens andere banken verstuurd worden.

De laatste weken wordt Nederland overspoeld met dergelijke e-mails. Met name eigenaars van een domeinnaam krijgen meermaals soortgelijke mailtjes. Het onderwerp en de inhoud van de e-mail kan varieren. Ook Spaarbaak ontving tientallen valse e-mail berichten. Onderstaande tekst is een voorbeeld van een dergelijke poging tot oplichting:

Onderwerp: De overboeking naar uw rekening bij de ING bank is teruggestort op onze rekening

Geachte dames en heren,

Vorige week hebben wij uw factuurvan de belastingdienst en snel maatregelen te nemen om de blokkering van uw rekening te voorkomen. ontvangen en we hebben een voorschot van 1 000,00 euro voor uw diensten overgemaakt.

Helaas is de overboeking teruggekomen. Uw bank (ING bank) heeft ons meegedeeld dat de gegevens van uw bankrekening van de belastingdienst en snel maatregelen te nemen om de blokkering van uw rekening te voorkomen. onjuist zijn.

Zou u daarom kunnen controleren of de gegevens juist zijn?

Hoogachtend,

ING Bank


Alhoewel deze e-mails nog steeds niet in foutloos Nederlands zijn opgesteld en u vaak niet eens beschikt over een rekening bij de genoemde bank, dient u toch goed op te letten. Klik niet op eventuele links in het bericht en geef nooit naar aanleiding van een e-mail bericht of telefoontje uw veiligheidscodes (PIN-code, TAN-code, Random Reader) aan een andere persoon. Controleer altijd voordat u veiligheidscodes invoert of u er zeker van kunt zijn dat u gebruik maakt van de echte website van uw bank.

Bron: belastingdienst.nl

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: voorbeelden van valse e mail ing bank, valse bankrekeningnummer, valse telefoontjes nationale nederlanden, maak valse rekeningnummers, mail bank of scotland belastingdienst.
Copyright © 2005-2023 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 1-dec-2023

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: