ABN AMRO, 9-mrt-2010

Fortis banken verdwijnen uit Nederland

ABN AMRO en Fortis Bank Nederland gaan in 2010 integreren. Vanaf april zullen 150 kantoren worden samengevoegd en verdwijnt de naam Fortis uit het straatbeeld.

Beide banken treffen op dit moment voorbereidingen om dat te kunnen doen. De 5,5 miljoen particuliere klanten van Fortis Bank Nederland (FBN) en ABN AMRO in Nederland zullen als eerste in 2010 de gevolgen van de integratie gaan merken. De samenvoeging is onder voorbehoud van goedkeuring door de betreffende autoriteiten, waaronder De Nederlandsche Bank en de Europese Commissie.

Vanaf begin april wordt de integratie daadwerkelijk zichtbaar in het straatbeeld als gestart wordt met het samenvoegen van kantoren. In totaal worden 150 vestigingen van ABN AMRO en FBN samengevoegd. Voor FBN-klanten betekent dit een forse toename in het aantal vestigingen: van 150 vestigingen nu naar ruim 500 vestigingen straks. Voor ABN AMRO-klanten blijft het aantal vestigingen gelijk en wordt de service verder uitgebreid.

In dit proces is gekozen voor een geleidelijke verandering voor de klant. Zo wordt er Twinning (two- in- one) toegepast. Dat betekent dat de ABN AMRO- en FBN-klanten in bovengenoemde 150 vestigingen voorlopig nog gescheiden van elkaar, maar wel in een pand, bediend worden. Zo komt er in de te samenvoegen ABN AMRO-vestigingen tijdelijk een speciale FBN-balie, zodat FBN-klanten ook in het nieuwe kantoor terecht kunnen bij hun vertrouwde baliemedewerker en vice versa. Dit als overbrugging tot het moment van juridische fusie (begin tweede helft 2010) waarna gestart wordt met het migreren van klanten uit de systemen van Fortis Bank Nederland naar ABN AMRO. Voor het einde van dit jaar is de samenvoeging dan een feit.

De retail bank ziet er dan als volgt uit:

  • 5,5 miljoen particuliere klanten (vermogen tot 1 miljoen euro)
  • 5 regio’s, 50 districten, ruim 500 vestigingen geografisch verspreid over Nederland
  • 7.500 medewerkers (in FTE) in 2013
  • Ruim 1300 geldautomaten en 590 multifunctionele geldautomaten
  • Samenwerking met Bedrijven (Bernadette Langius) en Private Banking (Frans van Lanschot)
  • Hoofdkantoor ABN AMRO Particulieren aan de Foppingadreef 22 in Amsterdam
  • 4 Customer Contact Centers en hoogwaardig Internet Bankieren
  • Gespecialiseerde dochterbedrijven in hypotheken, credit cards en consumptieve financieringen
  • Beoogd directeur ABN AMRO Particulieren is Paulus de Wilt

Om eventuele vragen van klanten goed te kunnen beantwoorden, is er tijdens de integratieperiode extra bezetting in de kantoren en de customer contact centers en gaan de vestigingen vaker ’s avonds open. Daarnaast wordt er extra geïnvesteerd in automatisering.

Bron: abnamro.nl

Zie ook:

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: bernadette langius, fortisbanken, fortis migratie, migratie fortis abn, "juridische fusie" + klanten + gevolgen +overstappen.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 13-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: