Mm, 29-mei-2008

Hoge rente bij nieuwe Icesave spaarrekening

Icesave, de internetspaarbank van Landsbanki, lanceert op de Nederlandse markt een internetspaarrekening zonder voorwaarden met 5,25% rente op jaarbasis.

----------------------------------------------------
Laatste nieuws
(18 oktober 2008) - Icesave rekening toegankelijk, DNB verspreidt formulieren
(9 oktober 2008) - Bos stelt Icesafe spaarders gerust
----------------------------------------------------Wat is Icesave
Icesave is een online spaarbank met als filosofie dat sparen van optimale kwaliteit moet zijn voor iedereen. Dat betekent dat Icesave continu streeft naar een hoge standaard in product, een consistent hoge rente en goede service. Icesave is onderdeel van Landsbanki, gevestigd in Reykjavik (IJsland) en valt onder zowel het Depositogarantiestelsel van De Nederlandsche Bank als het IJslandse equivalent daarvan.

Voordelen
Eenvoud, transparantie, service en een zeer aantrekkelijk rentetarief dat gegarandeerd 0,25% boven de officiŽle rente van de Europese Centrale Bank (ECB) ligt. Dat zijn de speerpunten die Icesave biedt. In Engeland bestaat Icesave al bijna 2 jaar en is zeer succesvol gebleken. Vorig jaar werd Icesave door What Investment Magazine uitgeroepen tot ĎBest Online Savings Account'.

Het concept is eenvoudig en transparant: een online spaarrekening zonder voorwaarden, met een consistent hoge rente. Icesave kan deze hoge rente bieden omdat ze geen dure kantoren nodig heeft en de spaarder zelf rechtstreeks via internet geld kan storten, opnemen of vragen stellen. Wie spaart bij Icesave kan op ieder gewenst moment beslissen welke bedragen worden overgeboekt. Over het volledige saldo kan altijd zonder enige voorwaarde of rentekorting worden beschikt. En elk kwartaal wordt de rente overgemaakt. Icesave maakt gebruik van de laatste technologieŽn waardoor zij zeer efficiŽnt werkt en haar klanten veilig kan laten sparen. Een spaarrekening is snel en eenvoudig geopend, volledig online. De aanvrager kan de status volgen van elke stap die nodig is om de rekening te openen. Ingeval van vragen kan men telefonisch of per mail contact opnemen met de klantenservice, welke zeer ruime openingstijden kent.

Martijn Hohmann, Algemeen Directeur Icesave Nederland: "Wij willen de klant het best mogelijke spaarproduct bieden. Daarom komen wij met een duidelijke, transparante spaarrekening. Daarnaast, om goed een vinger aan de pols te houden, hebben wij ons call center op de vloer bij het management geplaatst, zodat we meteen op de hoogte zijn van belangrijke vragen of opmerkingen van klanten en daarnaar kunnen handelen."

In de komende jaren zal Icesave ook in een selectief aantal andere Europese landen uitgerold worden.

Samengevat biedt Icesave de volgende voordelen:

  • Een hoge rente van momenteel 5,25% op al uw spaargeld. [peildatum 7 juli 2008]
  • Geen minimaal saldo benodigd op de rekening.
  • Storten of opnemen van uw rekening wanneer u dat wilt. U hoeft uw spaargeld dus niet voor een bepaalde periode op de rekening te laten staan om de hoge rente te ontvangen.
  • Icesave garandeert tot mei 2011 een minimale rente van 0,25% boven de minimum-biedrente van de Europese Centrale Bank. Momenteel is deze rentevoet 4,25%.
  • De rente wordt elk kwartaal op uw spaarrekening bijgeschreven.
  • Icesave is 24 uur per dag online bereikbaar. Daarnaast is de telefonische klantenservice goed bereikbaar, ook op zon- en feestdagen.


Veilig sparen
Is de Icesave rekening ook Icesafe? Landsbanki is genotificeerd door De Nederlandsche Bank voor het voeren van een bijkantoor in Nederland. Alle activiteiten van Landsbanki in Nederland vallen volledig onder toezicht van de IJslandse toezichthouder FME. Daarnaast voert De Nederlandsche bank liquiditeitstoezicht op de activiteiten van Landsbanki in Nederland.

Buitenlandse banken die in EU-landen of de Europees Economische Ruimte gevestigd zijn, vallen onder de deposito garantieregeling van dat betreffende land. Daarnaast neemt Landsbanki deel aan het Nederlandse deposito garantiestelsel.

Het IJslandse garantiestelsel (Icelandic Guarantees and Investor-Compensation Scheme) garandeert aan Icesave rekeninghouders bescherming tot minimaal Ä 20.887 van het totale bedrag op de spaarrekening. Naast deze bescherming door het IJslandse garantiestelsel garandeert het Nederlands depositogarantiestelsel het bedrag tussen de Ä 20.887 en Ä 40.000. Voor de aanvullende bescherming vanuit het Nederlands depositogarantiestelsel geldt een eigen risico van 10%. De vergoeding die van de depositogarantiestelsels verkregen kan worden kan dus niet meer bedragen dan Ä 38.000 per persoon ongeacht het aantal rekeningen.

Bron: Icesave.nl

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: icesafe, ice save, icesave, Icesave veilig, rente icesave.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 13-jun-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: