Mm, 4-jul-2011

LeasePlan Bank weer open voor nieuwe particuliere spaarders

Vanaf 4 juli 2011 is het voor particuliere spaarders weer mogelijk om een Internetspaarrekening bij LeasePlan Bank af te sluiten. Zakelijke spaarders kunnen er nog niet terecht.

Na de introductie van LeasePlan Bank medio 2010 ging het erg hard. Door een relatief hoge rente te bieden was de bank erg in trek bij spaarders die een goede bestemming voor hun spaargeld zochten. In ruim zes maanden legden nieuwe klanten ruim € 1 miljard in, waarmee de bank haar interne doelstelling voor het eerste jaar bereikte.

In augustus 2010 besloot de bank tijdelijk geen nieuwe klanten meer aan te nemen. Naast de 50.000 bestaande klanten hebben zich sindsdien zo'n 13.000 belangstellenden bij LeasePlan gemeld die ook een spaarrekening willen openen. Nadat de bank de pauze inlaste, bleef ze een concurrerend hoge rente bieden en hebben bestaande rekeninghouders hun inleg verhoogd tot € 2 miljard.

Na een periode van tien maanden kunnen nieuwe particuliere spaarders vanaf 4 juli 2011 weer een rekening bij LeasePlan openen. Voor alle bestaande klanten verandert er verder niets, maar de bank heeft deze wel via een e-mailbericht persoonlijk op de hoogte gebracht van de heropening.

LeasePlan Bank zoekt een gematigde groei. Om die reden heeft de bank besloten om eerst particuliere spaarders de mogelijkheid te geven om een Internetspaarrekening te openen. Nieuwe klanten voor zakelijk sparen kunnen nog geen rekening openen. Naar verwachting kunnen nieuwe zakelijke spaarders later dit jaar weer een rekening bij LeasePlan openen. Via de website kunnen zij zich aanmelden voor een nieuwsalert.

LeasePlan Corporation N.V. startte vorig jaar de internetspaarbank om zo haar financieringsbasis verder te verbreden. Het concern gaf toen aan op de middellange termijn tussen de 10% en 20% van de totale financieringsbehoefte met spaargeld van de internetspaarbank te willen financieren. Het concern laat weten tevreden te zijn over spaargelden als financiëringsbron.

Bron: leaseplanbank.nl

Zie ook:

  • Klantenstop bij LeasePlan wegens succes
    De introductie van LeasePlan Bank is zo goed verlopen dat de bank tijdelijk geen nieuwe klanten meer aanneemt. Sinds de opening in februari 2010 zijn er ruim 50.000 klanten aangetrokken die bij elkaar ruim 1 miljard euro hebben ingelegd.

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: lp bank, hoe open ik rekening bijleaseplan bank, leaseplan bank 2011, leaseplan geen nieuwe rekeningen, leaseplanbank.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 30-mei-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: