Mm, 7-jan-2011

Pensioen overzichtelijk in beeld

Op 6 januari opende minister Kamp (Sociale Zaken) de website waarmee iedere Nederlander met een DigiD een persoonlijk overzicht van de opgebouwde pensioen- en AOW-rechten kan inzien.

Op mijnpensioenoverzicht.nl ziet u, naast uw AOW, hoeveel pensioen u hebt en bij welke pensioenuitvoerder (pensioenfonds of -verzekeraar). Ook ziet u wat uw nabestaanden krijgen als u overlijdt. AOW en pensioen die u al ontvangt, worden niet getoond. Wat u op deze website niet vindt, is wat u zelf voor uw oude dag hebt geregeld.

Mijnpensioenoverzicht.nl wordt verzorgd door de Stichting Pensioenregister. De Stichting Pensioenregister is opgericht door de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en alle Nederlandse pensioenuitvoerders.

Bedragen
Houd er rekening mee dat de getoonde bedragen opgaven zijn van de betreffende pensioenuitvoerders. De bedragen zijn gebaseerd op de huidige waarde van uw pensioenrechten en de verwachte waarde-ontwikkeling. In de praktijk kan de waarde-ontwikkeling afwijken.

Met name bij pensioenen op basis van beleggingen is het resultaat sterk afhankelijk van de economische situatie op moment van pensionering. De website maakt het makkelijk om regelmatig uw persoonlijke stand van zaken te controleren zodat u tijdig gepaste maatregelen kunt nemen.

Drukte
Door de publiciteit rondom de lancering en de kort na opening gestarte reclamecampagne wordt de website dusdanig goed bezocht dat deze in het begin regelmatig deze melding vertoonde:
† "Helaas, het is op dit moment erg druk. Op dit moment zijn er te veel bezoekers op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Het is daarom niet mogelijk om u op dit moment inzicht te geven in uw pensioen. Wij verzoeken u het op een ander tijdstip opnieuw te proberen."
Loopt u tegen deze melding aan, dan kun u het beste de website buiten de spitsuren bezoeken.

Overigens zijn de opgebouwde AOW-rechten in iets meer detail ook in te zien via de website van de Sociale Verzekeringsbank. U kun ook daar inloggen met uw DigiD. Kies vervolgens voor 'opbouw verzekering' om het AOW-pensioenoverzicht te zien. De bij werkgevers opgebouwde pensioenrechten zijn op de SVB website niet in te zien.

Bron: mijnpensioenoverzicht.nl

Zie ook:

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: mijn pensioenoverzicht digid, opbouwverzekering, opgeboude aow hoeveel, pensioen in beeld, pensioen overzichtelijk.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 25-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: