Vraagbaak: Hoe betrouwbaar is de westland utrecht bank?

WestlandUtrecht Bank is een verzelfstandigd onderdeel van ING Groep. Voorheen profileerde de bank zich vooral als effectenbank, maar sinds 2010 richt deze bank zich steeds meer op gewone consumenten. De bank opereert onder een eigen bankvergunning. Het spaartegoed is daardoor afzonderlijk gegarandeerd, ongeacht de hoogte van het tegoed bij ING.

Volgens afspraken met de Europese Commissie over de staatssteun tijdens deze crisis moet ING de WestlandUtrecht Bank afstoten vůůr 2013. De bank omvat onder andere de hypotheekactiviteiten van Nationale Nederlanden en de kredietportefeuille van ING Retail. Middels het aantrekken van spaargeld probeert de bank haar financiŽle positie te verbeteren. In eerste instantie mocht de bank vanwege dezelfde afspraken alleen een marktconforme spaarrente bieden aan spaarders. Sinds eind februari 2011 deze beperkingen zijn opgeheven kan de bank ook op rente concurreren.

In het Spaarbaak overzicht van spaarrekeningen zonder voorwaarden staat de SpaarOnline Rekening van WestlandUtrecht momenteel (peildatum 4-jun-2011) hoog genoteerd. In dit Spaarbaak artikel vindt u een uitvoerige bespreking van de SpaarOnline rekening, met oa. de ervaringen van het Spaarbaak testteam met het aanvragen en gebruken van deze spaarrekening.

In dit artikel in QuoteNet wordt op smeuïge wijze verhaald van een "roemrucht" verleden van de bank in de jaren tachtig van de vorige eeuw en worden parallellen getrokken met de kredietcrisis van 2008.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

In de schijnwerper: WestlandUtrecht SpaarOnline
Een nieuwe topper in de Spaarbaak Top-5 is de SpaarOnline rekening van WestlandUtrecht Bank. Om te zien of de SpaarOnline rekening eenvoudig aan te vragen en te gebruiken is, neemt het Spaarbaak testteam de proef op de som en opent zelf een rekening. Benieuwd naar onze ervaringen? Lees dan verder...

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Hoe betrouwbaar is de westland utrecht bank?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Hoe betrouwbaar is de westland utrecht bank?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: westland utrecht bank betrouwbaar.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 22-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: