Vraagbaak: Hoe heette vroeger de ing bank?

Indien een bank wordt overgenomen of samengaat met een andere bank of financiële instelling, dan blijven de spaartegoeden gewoon beschikbaar. In het recente verleden hebben we een dergelijke situatie onder meer meegemaakt met de overgang van de Postgiro en NMB naar de NMB Postbank Groep en vervolgens na samenkomst met Nationale Nederlanden tot de Internationale Nederlanden Groep (ING). Voor rekeninghouders betekenen dergelijke overgangen vooral dat de gebruikte namen worden gewijzigd. Soms krijgt de klant een gewijzigd rekeningnummer en soms heeft de klant te maken met nieuwe systemen om mee te bankieren.

Een bank wordt ook wel eens overgenomen na een faillissement, zodat de spaartegoeden onder een andere bank komen te vallen. Het komt ook voor dat de overname niet lukt (zoals in 2009 bij de DSB) en dan worden de spaartegoeden die binnen het depositogarantiestelsel vallen via De Nederlandsche Bank uitgekeerd aan de rekeninghouders die deze dan kunnen storten op een (evt. nieuwe) rekening bij een andere bank.

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2019 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Hoe heette vroeger de ing bank?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Hoe heette vroeger de ing bank?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoe lang duurt overboeking bij ing?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: hoe noemde ing vroeger, hoe heette vroeger het gebruik van, hoe noemde fortis vroeger, ing heette vroeger?, vroegere ing bank.
Copyright © 2005-2019 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 20-okt-2019

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: