Vraagbaak: Hoe snel geld terug bij failliet gaan bank?

Indien een bank failliet gaat wordt het depositogarantiestelsel in werking gesteld. Daarbinnen wordt het spaargeld tot op zekere hoogte gegarandeerd. Met de recente wijziging van de Europese spaarrichtlijn is de terugbetalingstermijn teruggebracht van 3 maanden naar 20 dagen. Deze nieuwe termijn is echter nog niet in Nederland van toepassing.

De Nederlandsche Bank zal ervoor zorgen dat rekeninghouders binnen drie maanden hun spaargeld (tot het maximumbedrag) terugkrijgen. Bij eerdere gebeurtenissen zagen we dat hiertoe een formulier werd uitgereikt en dat spaarders binnen de gestelde termijn het spaargeld op de opgegeven tegenrekening teruggestort zagen. De rente werd vergoed tot en met de datum dat het garantiestelsel in werking trad. Over de achtereenvolgende periode van maximaal drie maanden werd geen rente vergoed. In het geval van DSB heeft DNB aangegeven dat de rente tot 12 oktober 2009 wordt vergoed; daarna niet meer.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Vraagbaak: Wat is de spaargarantie in Europa?
In oktober 2008 hebben de Europese ministers van financiën gezamelijk besloten het minimum gegarandeerde bedrag te verhogen van € 20.000 (richtlijn...

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Hoe snel geld terug bij failliet gaan bank?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Hoe snel geld terug bij failliet gaan bank?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: bank failliet geld terug, bank of scotland failliet, terug betalen bank failliet, geld gegarandeerd terug na faisemeny, wanneer geld terug van failliette dsb??.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 12-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: