Vraagbaak: Hoe solide zijn turkse banken?

Alle in Nederland actieve banken moeten een vergunning hebben van De Nederlandsche Bank (DNB). Het spaartegoed is tot zeker hoogte gegarandeerd door het deposito garantiestelsel.

Kredietbeoordelaars zoals Moodyís stellen van iedere bank ratings vast zodat anderen kunnen zien hoe solide een bank is. De rating van Turkse en andere buitenlandse banken is vaak lager dan die van de meeste Nederlandse banken en in maart 2009 verder verlaagd. De rating van een aantal Nederlandse banken is echter ook niet heilig en begin 2009 verlaagd als gevolg van de kredietcrisis. Helaas biedt een rating niet altijd voldoende houvast. Dit was te zien tijdens de ondergang van IceSave in 2008 toen de rating van moedermaatschappij Landsbanki pas werd verlaagd toen het eigenlijk al te laat was en de vele spaarders geen gelegenheid meer kregen om hun spaargeld op tijd terug te trekken.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Veilig sparen met garantie
De meeste spaarders hechten veel aan zekerheid. Om de spaarders in deze wens te ondersteunen is door de Nederlandse banken gezamelijk een garantieregeling in het leven geroepen.

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2019 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Hoe solide zijn turkse banken?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Hoe solide zijn turkse banken?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoe lang duurt overboeking bij ing?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: rating Turkse banken, sparen turkse bank, turkse banken in nederland, turkse bank in nederland, sparen bij een turkse bank.
Copyright © 2005-2019 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 17-okt-2019

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: