Vraagbaak: Hoe vind ik mijn digid nummer?

DigiD is uw eigen inlogcode voor de hele overheid. Gaat u naar uw gemeentehuis, of naar het loket van een andere overheidsinstelling, dan zult u zich in veel gevallen moeten legitimeren met uw identiteitskaart, paspoort of rijbewijs. Op websites van de overheid kunt u zich identificeren door in te loggen met uw DigiD. Zo weten overheidsinstellingen dat ze ook echt met u te maken hebben.

Aanvragen
U kunt uw DigiD aanvragen op de DigiD website. U vult uw gegevens in op www.digid.nl/aanvragen en u kiest uw gebruikersnaam. Vervolgens ontvangt u een activeringscode per post. Tenslotte activeert u uw DigiD met de activeringscode en uw gebruikersnaam.

Uw DigiD bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord die u allebei zelf samenstelt, zodat u ze makkelijk kunt onthouden. Indien u beschikt u over een mobiele telefoon dan kunt u uw DigiD mét sms-functie aanvragen. Daarmee beschikt u over zekerheidsniveau Midden. Uw DigiD verloopt als u deze 1,5 jaar niet gebruikt. Dit is om veiligheidsredenen. Als u uw e-mailadres hebt opgegeven ontvangt u 30 dagen voordat uw DigiD verloopt een waarschuwing. Door uw DigiD een keer te gebruiken is deze weer 1,5 jaar geldig.

Hoe het werkt
DigiD werkt als volgt: Stel, u wilt op de website van uw gemeente een uittreksel van de gemeentelijke basisadministratie aanvragen. U wordt dan van de site van de gemeente automatisch doorgeleid naar de inlogpagina van DigiD. Daar vult u uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord in. Vervolgens komt u automatisch terug op de site van de gemeente, waar u het uittreksel aan kunt vragen.

Vergeten?
Bent u uw gebruikersnaam of wachtwoord vergeten? Vraag dan opnieuw uw DigiD aan.

Aangesloten instellingen
Er zijn al veel overheidsorganisaties, bedrijven en instellingen aangesloten op DigiD. Op hun websites bieden zij verschillende diensten aan. Let op: deze diensten worden aangeboden via de website van betreffende instanties, NIET via digid.nl.

Inmiddels zijn onder andere aangesloten:

  • Uitvoeringsinstanties waaronder Belastingdienst, UWV, CBR, RDW, CAK, SVB en Kadaster
  • Gemeenten en Provincies
  • Waterschappen
  • Politie
  • Zorgverzekeraars en zorginstellingen
Klik hier voor een uitgebriede lijst van aangesloten organisaties.

[bron: digid.nl]

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Hoe vind ik mijn digid nummer?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Hoe vind ik mijn digid nummer?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: waar vind ik mijn digid, waar vind ik mijn digiD nummer, hoe vind ik mijn DigiD, waar staat mijn digid nummer, waar staat mijn digid.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 18-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: