Vraagbaak: Hoeveel contant geld mag ik meenemen?

Iedereen die de Europese Unie binnenkomt of verlaat met € 10.000 of meer aan liquide middelen moet aangifte doen bij de douane. Niet alleen bankbiljetten, maar ook andere waardepapieren gelden vallen onder deze regeling. De aangifteplicht geldt voor iedereen die liquide middelen vervoert, ongeacht de vraag wie eigenaar is. Liquide middelen in vreemde valuta moeten worden omgerekend in euro's. U doet aangifte bij de Douane in het land waar u de Europese Unie binnenkomt en verlaat. In een aantal landen van de Europese Unie moet u ook aangifte doen als u liquide middelen meeneemt uit een ander land van de Europese Unie. In Nederland is dat niet zo.

Voor goederen die u gekocht heeft in een land dat geen lid is van de Europese Unie, is vanaf 1 december 2008 het belastingvrije bedrag bij invoer in Nederland verhoogd. U kunt deze goederen met een waarde tot € 430 belastingvrij invoeren.

Kijk voor meer informatie hierover op de website van de douane, lees deze folder van de Europese Comiissie of lees de Europese richtlijn Verordening liquide middelen.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Vraagbaak: Vanaf welk bedrag meldplicht banken?
Sinds 1994 moeten banken en andere financiŽle instellingen "ongebruikelijke transacties" melden aan het Financial Intelligence Unit-Nederland (FIU-Nederland), voorheen het Meldpunt...

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Hoeveel contant geld mag ik meenemen?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Hoeveel contant geld mag ik meenemen?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: hoeveel contant geld mag je meenemen naar het buitenland, hoeveel cash mag je meenemen, hoeveel geld mag je meenemen, hoeveel cash geld mag je meenemen naar het buitenland, geld meenemen naar buitenland.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 28-feb-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: