Vraagbaak: Hoeveel geld heb je nodig om te leven volgens nibud?

Volgens deze folder van de Belastingdienst heeft u per maand ongeveer 800 tot 1200 euro nodig om te kunnen bestaan, afhankelijk van uw omstandigheden.

Volgens het CBS artikel "Lage inkomens, kans op armoede en uitsluiting 2009" geven huishoudens aan minimaal 1000 euro per maand nodig te hebben om in de huidige omstandigheden rond te kunnen komen. Het minimaal noodzakelijk geacht inkomen ligt in 2008 boven de lage-inkomensgrens (920 euro) en de beleidsmatige grens voor een alleenstaande tot 65 jaar (840 euro). Huishoudens met een hoger inkomen zeggen gemiddeld een hoger inkomen nodig te hebben om rond te komen. Voor huishoudens met een inkomen boven de beleidsmatige inkomensgrens bedroeg dit inkomen gedurende de periode 2005-2008 gemiddeld bijna 1300 euro per maand (herleid naar prijspeil 2008).

Om wat precieser te weten te komen hoeveel inkomen u nodig heeft om van te leven heeft het Nibud het Persoonlijk Budgetadvies ontwikkeld. Binnen enkele minuten krijgt u daarmee beter inzicht in uw financiële situatie. Het Persoonlijk budgetadvies bestaat uit een begroting met bedragen die u minimaal nodig heeft per uitgavenpost, een begroting met gemiddelde bedragen die vergelijkbare huishoudens uitgeven per post, een begroting die sluitend is waarbij de inkomsten en uitgaven in evenwicht zijn en tenslotte uit een begroting die u zelf kun invullen met uw eigen bedragen per uitgavenpost.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Vraagbaak: Hoeveel moet ik sparen?
Veel mensen vinden het prettig om wat spaargeld achter de hand te hebben voor onvoorziene uitgaven of om lastige perioden...

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Hoeveel geld heb je nodig om te leven volgens nibud?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Hoeveel geld heb je nodig om te leven volgens nibud?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: hoeveel geld heb je per dag nodig, hoeveel geld heb je nodig om te beleggen, nibud hoeveel heb ik nodig, hoeveel hoor je te krijgen om te leven per dag ?, nibud.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 25-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: