Vraagbaak: Hoeveel spaargeld mag je kind hebben zonder belasting te betalen?

Voor kinderen is sparen leuk en leerzaam. U kunt uw kind geld geven om te sparen, familieleden of anderen kunnen het kind geld schenken of het kind kan met klusjes geld verdienen. Door het kind te laten sparen leert het beter omgaan met geld en staat het later beter op eigen benen.

U kunt uw kind geld geven om te sparen, maar u kunt ook zelf een spaarrekening openen op naam van het kind. Uit onderzoek naar het spaargedrag van ouders door SNS Bank bleek in mei 2013 dat de meeste ouders voor hun kinderen sparen. Gemiddeld sparen ze € 500,- per jaar voor hun kind, voornamelijk voor hun opleiding en studie.

Indien uw kind minderjarig is (dwz. jonger dan 18 jaar) wordt het spaargeld van het kind (contant, een tegoed op een spaarrekening of in beleggingen) bij uw vermogen in box 3 geteld. Dit geldt ook indien de spaarrekening op naam van het kind zelf staat. Tot 2012 kreeg u hiervoor een extra toeslag op het heffingvrij vermogen, maar vanaf 2012 is deze kindertoeslag vervallen. Indien u een fiscaal partner heeft kunt u per kind kiezen of het vermogen van uw kind of het kind van uw fiscaal partner tot uw vermogen wordt gerekend of tot dat van uw partner.

Het onder het depositogarantiestelsel gegarandeerde bedrag geldt per persoon per financiële instelling. Het tegoed op een rekening op naam van het kind is dus apart gegarandeerd.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Vraagbaak: Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?
Uw vermogen wordt bepaald door van uw bezittingen (bv. spaar- en beleggingstegoeden) de schulden (bv. consumptieve leningen) af te trekken...

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Hoeveel spaargeld mag je kind hebben zonder belasting te betalen?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Hoeveel spaargeld mag je kind hebben zonder belasting te betalen?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: hoeveel spaargeld mag een kind hebben, hoeveel spaargeld mag je kind hebben, hoeveel spaargeld mag mijn kind hebben, hoeveel spaargeld mag kind hebben, hoeveel spaargeld mag je hebben.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 25-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: