Vraagbaak: Is geld vastzetten goed?

Het vastzetten van spaargeld in een deposito heeft voordelen, maar ook nadelen. De meeste deposito's die voor langere termijn worden afgesloten geven een hogere rente dan de vrij opneembare spaarrekeningen. In het Spaarbaak renteoverzicht kunt u deze rente's met elkaar vergelijken.

Een belangrijk aspect van een depositorekening is dat het spaargeld voor langere tijd vast staat. Dit kan het sparen gemakkelijker maken omdat u niet zomaar voor ieder wissewasje geld kunt opnemen. Echter, indien u geld nodig heeft om bijvoorbeeld huishoudelijke apparatuur te vervangen kunt u eveneens niet zomaar uw spaargeld opnemen. Het is dus verstandig om altijd een zekere buffer aan vrij opneembaar vermogen aan te houden. Bij sommige depositorekeningen kunt u overigens onder bepaalde omstandigheden (werkeloosheid, ziekte) of tegen een boete of opnamekosten wel geld opnemen.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Vraagbaak: Hoeveel moet ik sparen?
Veel mensen vinden het prettig om wat spaargeld achter de hand te hebben voor onvoorziene uitgaven of om lastige perioden...

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Is geld vastzetten goed?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Is geld vastzetten goed?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: geld vastzetten, geld vast zetten, spaargeld vastzetten, sparen vastzetten , sparen geld vastzetten.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 22-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: