Vraagbaak: Kan ik spaarloon opnemen voor een verbouwing?

Normaliter komt het spaarloon pas na vier jaar vrij. Voor een beperkt aantal toegestane bestedingsdoeleinden mag het spaarloon voortijdig worden opgenomen. Het voortijdig opnemen van spaargelden in verband met een in de regeling toegestane besteding wordt ook wel deblokkeren genoemd. Eén van de toegestane bestedingsdoeleinden is de aankoop van een eigen woning. Indien u al dan niet samen met een partner een woning koopt, kunt u het spaarloon laten deblokkeren.

Onder een eigen woning wordt een woning verstaan - in binnen- of buitenland - die eigendom is van de werknemer of zijn fiscale partner en die de werknemer als hoofdverblijf gaat gebruiken. De verwerving van het lidmaatschap van een co÷peratieve flatvereniging kan worden aangemerkt als de verwerving van een eigen woning. Geen toegestane bestedingen zijn bijvoorbeeld: de aankoop van een tweede woning, kosten van verbouwen of verbeteren van een eigen woning, de aflossing van een hypothecaire geldlening die is aangegaan voor de verwerving van een eigen woning (nb. dit betreft dus zowel oversluiten of aflossen).

Ga voor meer informatie over de toegestane bestedingen naar deze pagina op de website van de Belastingdienst.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Vraagbaak: Wanneer komt spaarloon vrij?
Spaarloon wordt normaliter na vier jaar vrijgegeven. Omdat het ingelegde spaargeld vier jaar vast staat komt elk jaar de inleg...

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Kan ik spaarloon opnemen voor een verbouwing?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Kan ik spaarloon opnemen voor een verbouwing?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: spaarloon verbouwing, spaarloon opnemen voor verbouwing, spaarloon opnemen verbouwing, spaarloon gebruiken voor verbouwing, spaarloon verbouwing woning.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 22-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: