Vraagbaak: Valt een termijndeposito onder het dnb garantiestelsel?

Het spaargeld dat in een deposito bij een Nederlandse bank is gestort valt ook onder de garantie van het depositogarantiestelsel. In een spaarrekening of deposito gestorte bedragen zijn gegarandeerd tot het maximumbedrag (momenteel 100.000 euro per persoon per financiële instelling).

De enige uitzondering hierop is de zogenaamde "achtergestelde" deposito die onder meer door de DSB Bank werd aangeboden. De achtergestelde deposito biedt meestal een hogere rente dan een gewoon deposito, maar heeft als nadeel dat bij eventuele problemen de rekeninghouder achtergesteld is ten opzichte van andere schuldeisers zoals spaarderrekeninghouders, personeel en de Belastingdienst. De hoofdsom van een achtergesteld deposito valt niet onder de dekking van het depositogarantiestelsel. De opgebouwde rente over de hoofdsom valt wél onder de dekking van het depositogarantiestelsel. Om het geld van een achtergesteld deposito toch terug te kunnen krijgen moet men zich aanmelden bij de DSB curatoren.

Update 5-jul-2011: De bij DSB Bank afgesloten achtergestelde deposito’s vallen toch onder het garantiestelsel. De Nederlandsche Bank verzorgtl de terugbetaling. Zie voor meer informatie dit nieuwsbericht.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Vraagbaak: Is sparen veilig?
Tegoeden in betaalrekeningen, spaarrekeningen en deposito's worden in Nederland gegarandeerd tot een zekere hoogte. In principe valt iedere bank in...

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Valt een termijndeposito onder het dnb garantiestelsel?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Valt een termijndeposito onder het dnb garantiestelsel?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: termijndeposito garantiestelsel, valt deposito onder garantiestelsel, deposito onder garantiestelsel, valt termijndeposito onder garantiestelsel, valt een deposito onder het depositogarantiestelsel.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 18-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: