Vraagbaak: Wanneer komt je spaarloon vrij?

Het gedurende een jaar gespaarde spaarloon komt normaliter na vier jaar vrij, in jaarlijks vrijkomende bedragen. Dit gebeurt meestal per 31 december zodat u in januari van het nieuwe jaar over het spaargeld kunt beschikken. Bijvoorbeeld: het gedurende 2007 gespaarde loon komt (normaliter) vrij op 31 december 2011. Het loon dat gespaard is in de jaren vr 2007 is al vrijgekomen en kan dus worden opgenomen.

Laatste nieuws: Op Prinsjesdag 2011 is aangekondigd dat de succesvolle spaarloonregeling evenals de levensloopregeling wordt afgeschaft en wordt vervangen door vitaliteitssparen. In verband hiermee komt het spaarloon vrij in 2012 en kan het zonder inhouding van inkomstenbelasting worden opgenomen, maar dat is niet verplicht. Werknemers mogen het spaarloon ook laten staan, waarna het binnen maximaal vier jaar alsnog vrijkomt.

Als spaarloon wordt vrijgegeven, dan wordt het meestal door de bank teruggestort op een niet geblokkeerde tegenrekening en kan de spaarder er vrij over beschikken en het bijvoorbeeld op een normale spaarrekening storten. Bij de meeste banken gaat dit automatisch. Soms, met name wanneer het spaarloon voortijdig wordt vrijgegeven, moet het terugstorten door de spaarder expliciet bij de bank worden aangevraagd. De gedurende het jaar opgebouwde rente wordt in de meeste gevallen jaarlijks gestort op de tegenrekening.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Vraagbaak: Wanneer komt spaarloon vrij?
Spaarloon wordt normaliter na vier jaar vrijgegeven. Omdat het ingelegde spaargeld vier jaar vast staat komt elk jaar de inleg...

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Wanneer komt je spaarloon vrij?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Wanneer komt je spaarloon vrij?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: spaarloon komt vrij gaat dat automatisch, spaarloon naar andere bank vast gedeelte, waneer komt de spaarloon vrij in 2011, waneer komt je?, wanneer komt het spaarloon vrij.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 25-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: