Vraagbaak: Wanneer krijg ik mijn maandelijkse belastingteruggave hypotheek?

De jaarlijkse verrekening naar aanleiding van uw aangifte vindt plaats nadat u deze hebt ingediend. In advertenties zegt de Belastingdienst dat u indien u voor 1 april aangifte heeft gedaan, u voor 1 juli bericht krijgt. Het moment waarop u de eventuele teruggave gestort krijgt hangt dus mede af van de datum van indienen.

Onze ervaring is dat veel van de mensen die voor 1 april hun aangifte hebben ingediend, tussen begin mei en eind juni bericht krijgen. Heeft u uitstel gehad en later uw aangifte ingediend, dan probeert de Belastingdienst binnen drie maanden na aangifte bericht te sturen.

Teruggave binnen vijf dagen
Normaliter maakt de Belastingdienst een eventuele teruggave over naar uw bankrekening binnen vijf werkdagen na dagtekening van het bericht waarin dit wordt medegedeeld. Indien uw bankrekeningnummer niet op voorhand bekend is kan dit langer duren en de overschrijvingsduur is tevens afhankelijk van de verwerking van overschrijvingen door uw bank. Er zijn ons gevallen gemeld dat het geld al werd overgemaakt nog voordat het bericht werd ontvangen.

Update: In 2015 krijgt u een maand langer de tijd om aangifte te doen. Doet u aangifte in maart 2015? Dan krijgt u voor 1 juli bericht. Doet u aangifte tussen 1 april 2015 en 1 mei 2015? Dan probeert de Belastingdienst ook voor 1 juli bericht te sturen*.

Direct definitieve aanslag
Voorheen verstuurde de Belastingdienst eerst een voorlopige aanslag en pas na meerdere maanden ontving men de definitieve aanslag. In de meeste gevallen kwam deze overeen met de eerdere voorlopige aanslag en hoefde er geen bedragen meer verrekend te worden. Vanaf 2012 probeert de Belastingdienst dit te verbeteren en ontvangen mensen waar mogelijk direct de definitieve aanslag. Van meerdere personen vernamen we in 2014 dat ze eind april al een definitieve aanslag ontvingen. In 2014 kregen naast particulieren ook sommige ondernemers direct hun definitieve aanslag.

Wat gebeurt er achter de schermen
In onderstaande video legt de Belastingdienst uit wat er precies gebeurt met uw belastingaangifte nadat u deze heeft ingediend:


Met betrekking tot de voorlopige teruggaaf: Tenzij het een klein bedrag betreft, krijgt u uw voorlopige teruggaaf maandelijks uitbetaald. Lees voor meer informatie deze pagina van de Belastingdienst.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Dossier: Spaargeld en belasting
Niet lang nadat de bewuste spaarder een beetje op weg is met zijn spaargeld komt de fiscus langs. Bezit men meer dan een zeker bedrag, dan moet er belasting worden afgedragen. Wat er bij komt kijken en wat er tegen te doen valt leest u in dit dossier.

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Wanneer krijg ik mijn maandelijkse belastingteruggave hypotheek?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Wanneer krijg ik mijn maandelijkse belastingteruggave hypotheek?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: belastingteruggave hypotheek wanneer, maandelijkse belastingteruggave hypotheek, belastingteruggave maandelijks hypotheek, belastingteruggave hypotheek maandelijks, maandelijkse belastingteruggave wanneer.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 18-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: