Vraagbaak: Wat is het maximaal spaargeld dat gespaard mag worden?

De meeste banken stellen geen limiet aan de hoogte van het spaarsaldo. Wel geldt bij sommige spaarbanken een lagere rente indien uw saldo boven een bepaald bedrag komt. Bij andere banken zoekt men juist hogere bedragen en geldt een minimuminleg of minimum saldo.

Voor de garantie op spaargelden geldt binnen het depositogarantiestelsel een maximumbedrag. U mag dan wel meer sparen, maar het bedrag is dan niet geheel gegarandeerd.

Verder is het verstandig om niet al uw spaargeld op één spaarrekening te zetten. Het saldo is weliswaar gegarandeerd, maar bij calamiteiten kan het even duren voor u er weer over kunt beschikken.

Voor de belasting maakt het overigens niet uit of u uw geld op één spaarrekening staat of op meerdere rekeningen. Bij de belastingaangifte kunt u via een hulpscherm de afzonderlinge saldi vermelden of totalen invoeren. Het aangifteprogramma zal de ingevoerde bedragen optellen.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Vraagbaak: Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?
Uw vermogen wordt bepaald door van uw bezittingen (bv. spaar- en beleggingstegoeden) de schulden (bv. consumptieve leningen) af te trekken...

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Wat is het maximaal spaargeld dat gespaard mag worden?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Wat is het maximaal spaargeld dat gespaard mag worden?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: maximaal spaargeld, maximaal spaartegoed, maximaal spaargeld 2012, maximale spaargeld, maximaal spaartegoed 2010.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 25-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: