Mm, 27-mei-2008

Argenta neemt deel aan depositogarantiestelsel

Met ingang van 27 mei 2008 neemt de Belgische Argenta Spaarbank deel aan het Nederlandse deposito-garantiestelsel. Vanaf 7 oktober 2008 valt Argenta onder de gelijkwaardige Belgische Garantieregeling.

Het depositogarantiestelsel garandeert bepaalde tegoeden van rekeninghouders van een bank die haar verplichtingen niet meer kan nakomen.

Update: Op 7 oktober 2008 werd deze Garantieregeling verhoogd naar Ä100.000 per rekeninghouder. Hiermee is de garantie bij Argenta gelijk aan de Nederlandse regeling.

Argenta is een Belgisch bedrijf dat opereert vanuit een bijkantoor in Nederland. Argenta biedt op de Nederlandse markt onder andere spaarrekeningen en deposito's aan.

Banken die gevestigd zijn in andere landen van de Europese Unie en die een bijkantoor hebben in Nederland, vallen onder het depositogarantiestelsel van hun thuisstaat, dus niet onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Argenta valt dus onder de Belgische Collectieve Garantieregeling.

------------ Verouderde berichtgeving: ---------------
Hiertoe is een overeenkomst gesloten met DNB, waardoor de bescherming van de rekeninghouder bij Argenta wordt uitgebreid.

De deelname houdt in dat rekeninghouders bij Argenta naast de bestaande bescherming van Ć20.000,-- vanuit de Belgische Collectieve Garantieregeling, een aanvulling krijgen tot Ć40.000,--. Voor de aanvullende bescherming van Ć20.000,-- vanuit het Nederlandse stelsel geldt een eigen risico van 10%. Hiermee is Argenta marktconform in de bescherming van haar rekeninghouders.

Bron: Argenta

Zie ook:

  • Vraagbaak: Is argenta veilig?
    In 2004 startte Argenta met het aanbieden van internetspaar-en betaalrekeningen via intermediairs. CliŽnten konden zich tot 2012 alleen via een...

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: argenta depositogarantiestelsel, argenta, argenta nieuws, depositogarantiestelsel argenta, testing.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 30-mei-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: