Belastingdienst, 1-mrt-2011

Belastingdienst helpt via Twitter bij aangifte

De Belastingdienst doet in maart 2011 een proef met Twitter. In deze drukke aangiftemaand biedt ze particulieren nu ook via Twitter hulp bij aangifte.

De Belastingdienst wil hiermee de bereikbaarheid vergroten, en door het open karakter van Twitter ook meer mensen helpen met eenzelfde antwoord.

@BDaangifte en #ag10
Een speciaal Twitterteam gebruikt voor dit doel Twitter-account @BDaangifte. Daarbij gebruiken de medewerkers van de Belastingdienst de zogenoemde hashtag (trefwoord) #ag10.

Alleen openbare gegevens
Via Twitter beantwoordt de Belastingdienst vragen over de aangifte voor zover het gaat om gegevens die publiekelijk gedeeld kunnen worden. De medewerkers noemen dus geen vertrouwelijke gegevens zoals inkomsten, gezinssituatie en BSN. Ze zullen daar ook niet om vragen, ook niet per DM (direct message).

Openingsuren
Bij het beantwoorden van vragen houdt de Belastingdienst de tijdelijk verruimde openingsuren van de BelastingTelefoon aan: Van 1 tot en met 31 maart, van maandag tot en met vrijdag 8 - 20 uur, zaterdag 9 - 17 uur.
Vragen die buiten die tijden gesteld worden, beantwoorden de medewerkers zodra ze weer online zijn.

Bron: belastingdienst.nl

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: belastingdienst twitter, @BDaangifte en #ag10, Twitter bij aangifte, Twitter-account @BDaangifte, twitteraccount belastingdienst.
Copyright © 2005-2022 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 2-dec-2022

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: