Belastingdienst, 27-apr-2012

Belastingdienst stuurt direct definieve aanslag

Dit jaar krijgen rond de 400.000 mensen direct hun definitieve aanslag. Dit is een proef waarbij de Belastingdienst de voorlopige aanslag overslaat.

De proef begon begin april toen 40.000 mensen direct een definitieve aanslag kregen. De meeste mensen die wij daarover belden, waardeerden die snellere aanpak met een 8. Staatssecretaris Weekers van FinanciŽn: "Mensen krijgen sneller duidelijkheid en minder blauwe brieven. Dat is voor iedereen winst".

Sneller duidelijkheid
Met de versnelde definitieve aanslag weet u sneller hoeveel belasting u moet betalen of terugkrijgt. Hebt u de versnelde definitieve aanslag gekregen en krijgt u geld terug? Dan betaalt de Belastingdienst u kort nadat de blauwe envelop bij u op de mat ligt.

Minder brieven
Doordat de Belastingdienst de voorlopige aanslag overslaat, verstuurt ze minder brieven. De komende jaren wil staatssecretaris Weekers van FinanciŽn het aantal brieven van de Belastingdienst verder verminderen. Weekers: "Dit is een mooie eerste stap in het verminderen van de papierberg. Volgend jaar hopen we nog meer mensen slechts ťťn blauwe brief te sturen."

Voor 1 juli bericht
Iedereen die voor 1 april aangifte heeft gedaan, maar geen versnelde definitieve aanslag heeft ontvangen, krijgt voor 1 juli bericht.

Bron: belastingdienst.nl

Zie ook:

  • Dossier: Spaargeld en belasting
    Niet lang nadat de bewuste spaarder een beetje op weg is met zijn spaargeld komt de fiscus langs. Bezit men meer dan een zeker bedrag, dan moet er belasting worden afgedragen. Wat er bij komt kijken en wat er tegen te doen valt leest u in dit dossier.

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: testing, wanneer aanslag vermogensbelasting, 1 juli geen bericht belasting, definitieve aanslag belastingdienst, geen bericht van belastingdienst voor 1 juli.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 20-jun-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: