Bank of Scotland, 3-jun-2010

Bank of Scotland betreedt de Nederlandse spaarmarkt

Na LeasePlan gooit een nieuwe buitenstaander de spreekwoordelijke knuppel in het rentehok. Gedekt door het Britse garantiestelsel lanceert de Bank of Scotland een spaarrekening met hoge rente.

Lancering Internet Spaarrekening voor particulieren
Bank of Scotland betreedt vandaag de Nederlandse spaarmarkt. De bank is in Nederland al ruim tien jaar op succesvolle wijze als hypotheekverstrekker actief. Met de lancering van een Internet Spaarrekening breidt Bank of Scotland haar aanbod verder uit. De spaarrekening is eenvoudig te openen. Particuliere spaarders hebben directe en onbeperkte toegang tot de online rekening. Het gebruik van de Internet Spaarrekening is gratis. Bank of Scotland biedt klanten een spaarrente van 2,4%.

Eenvoud en transparantie
De Internet Spaarrekening van Bank of Scotland kenmerkt zich door eenvoud en transparantie. Spaargeld kan voor onbepaalde tijd op de rekening worden gestort en ook weer direct worden opgenomen. De rentevergoeding is onafhankelijk van het saldo. Er geldt geen minimum of maximum looptijd. Naast een gebruiksvriendelijke website kunnen spaarders voor vragen telefonisch terecht bij de Spaar Service Desk van Bank of Scotland. Door een laag kostenniveau biedt Bank of Scotland als grootbank structureel een aantrekkelijke rente. Hiermee onderscheidt de bank zich van de grote Nederlandse banken.

Zekerheid
Bank of Scotland is in 1695 opgericht en maakt sinds januari 2009 deel uit van Lloyds Banking Group, één van de grootste financiële instellingen in Europa. Voor de ingelegde spaargelden is het Britse depositogarantiestelsel van toepassing. Hierdoor is de spaarrekening tot een bedrag van € 50.000,- verzekerd. Bank of Scotland hanteert bovendien strenge technische beveiligingsnormen. Het gebruik van een vaste tegenrekening, in combinatie met de mTAN-procedure (SMS-verificatie), garandeert dat spaartegoeden optimaal beschermd zijn. In Nederland staat Bank of Scotland onder toezicht van De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Nederland en Duitsland
Bertil Bos, Managing Director van Bank of Scotland Nederland en Duitsland: “Het aantrekken van gelden van Nederlandse spaarders past binnen de pan-Europese strategie van Bank of Scotland om in meerdere landen op de spaarmarkt actief te zijn. Met een omvang van circa € 290 miljard biedt de spaarmarkt in Nederland ruimte voor een innovatieve bank als Bank of Scotland; zeker doordat consumenten prijs stellen op eenvoudige, eerlijke en transparante producten tegen scherpe tarieven. Bank of Scotland is begin 2009 in Duitsland als online spaarbank gestart. De bank heeft er inmiddels meer dan 150.000 klanten en een spaarvolume van ruim € 2 miljard.”

Online sparen
In Nederland heeft 73% van de consumenten van 30 t/m 65 jaar één of meerdere internet spaarrekening(en). Slechts 10% spaart in het geheel niet. De helft van de consumenten heeft een spaarsaldo van maximaal € 30.000,-. Bijna 50% spaart tot € 250,- per maand. Meer dan 40% is niet op de hoogte van zijn of haar spaarrente. Ongeveer 40% spaart bewust voor bepaalde zaken, met name voor een auto of vakantie. Overigens gebruikt bijna 50% vakantiegeld als spaargeld. Dit blijkt uit een onafhankelijk, online onderzoek dat Bank of Scotland eind mei door Flycatcher Internet Research heeft laten uitvoeren. Aan het onderzoek hebben 534 consumenten deelgenomen.

Online hypotheken
Bank of Scotland bestaat al ruim 300 jaar en is een traditierijke bank. In Nederland startte de bank in 1999 als eerste financiële dienstverlener met de online verkoop van hypotheken. Bank of Scotland onderscheidt zich van andere banken door vanuit een vernieuwend business model en een eigenzinnige visie de hypotheekmarkt te bedienen. De bank verstrekt eenvoudige, voordelige hypotheken zowel via internet rechtstreeks aan consumenten als via onafhankelijke intermediairs. Met circa 40.000 klanten bedraagt het uitstaand hypotheekvermogen in Nederland momenteel ruim € 8 miljard.

Lloyds Banking Group
Lloyds Banking Group plc is een internationaal opererende financiële groep die in het Verenigd Koninkrijk bekend is onder de merknamen Lloyds TSB, Bank of Scotland, Halifax en Scottish Widows. De groep heeft meer dan 130.000 medewerkers en 30 miljoen klanten in 36 landen. Eind 2009 bedroeg het balanstotaal ruim ₤ 1.000 miljard. Lloyds Banking Group is met haar multi-brand strategie de grootste spaar- en hypotheekbank van het Verenigd Koninkrijk. Meer dan één op de vier Britten heeft een rekening bij de groep.

Lees voor meer achtergronden dit artikel van de Volkskrant.

Bron: Bank of Scotland

Zie ook:

  • In de schijnwerper: Bank of Scotland Internet Spaarrekening
    Een top-rente en ook nog eens geld cadeau na het openen van een spaarrekening? Dat klinkt goed! Maar wat komt er verder bij kijken? Spaarbaak opent een rekening bij Bank of Scotland zodat u weet waar u aan toe bent. Onze ervaringen? Lees verder...

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: bank of scotland ervaringen, ervaringen bank of scotland, ervaring bank of scotland, bankofscotland ervaringen, bank of scotland ervaring.

Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 19-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: