CBS, 17-nov-2011

Consument minder somber over eigen financiŽn

Nederlandse consumenten waren in november 2011 veel minder somber over hun financiŽle situatie dan in oktober. Ze waren wel pessimistischer over het economisch klimaat.

Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Al met al veranderde het consumentenvertrouwen nauwelijks. De indicator verbeterde 1 punt en kwam uit op -32.

Consumenten waren in november duidelijk minder pessimistisch over hun financiŽle situatie in de komende 12 maanden dan een maand eerder. Deze deelindicator verbeterde 7 punten en kwam uit op -12. Ook over hun financiŽle situatie in het afgelopen jaar waren consumenten minder somber. Hun houding ten aanzien van het doen van grote aankopen veranderde maar weinig. De koopbereidheid is door dit alles 4 punten gestegen naar -13. Ondanks deze verbetering blijft de koopbereidheid laag.

Het vertrouwen van consumenten in het economisch klimaat nam in november iets verder af. Het oordeel over de economie in de komende 12 maanden verslechterde. De stemming over het economisch klimaat in de afgelopen 12 maanden veranderde niet.

Bron: cbs.nl

Zie ook:

Meer nieuws:Copyright © 2005-2022 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 4-dec-2022

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: