CBS, 22-mei-2013

Consument weer iets minder negatief

Consumenten waren in mei 2013 minder pessimistisch over het algemeen economisch klimaat dan in april, maar hun koopbereidheid bleef onveranderd laag. Het vertrouwen van consumenten in de toekomst is negatief sinds medio 2007. Vanaf begin 2009 stijgt het vertrouwen, maar vanaf begin 2011 is het flink verslechterd.

Dit blijkt uit onderzoek door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het consumentenvertrouwen steeg 3 punten en kwam uit op -32. De stemming verbeterde voor de derde achtereenvolgende maand, na een historisch dieptepunt in februari. Consumenten zijn vooral minder somber over de toekomst.

Het oordeel over het economisch klimaat in de komende 12 maanden verbeterde met 13 punten. Ook over het economisch klimaat in de afgelopen 12 maanden waren consumenten minder negatief dan in april. De deelindicator economisch klimaat steeg 8 punten, naar -45.De stemming over de eigen financiŽle situatie in de komende 12 maanden verbeterde ook. Consumenten waren daarentegen negatiever over hun financiŽle situatie in de afgelopen 12 maanden. Ze vonden de tijd ook wat ongunstiger voor het doen van grote aankopen, zoals wasmachines en televisies. Per saldo daalde de deelindicator koopbereidheid 1 punt, naar -24.

Bron: cbs.nl

Vragen

Zie ook:

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: consumentenvertrouwen test cbs mei 2013.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 24-apr-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: