CBS, 7-mei-2013

Inflatie fors omlaag naar 2,6 procent

De inflatie is in april flink gedaald naar 2,6 procent. Voor Nederland is dat een forse verlaging, maar in vergelijking met de rest van Europa is de inflatie hier nog ruim twee keer zo hoog.

De afgelopen zes maanden is de inflatie in Nederland niet zo laag geweest. In maart waren de prijzen voor consumenten gemiddeld nog 2,9 procent hoger dan een jaar eerder. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Benzine goedkoper
De inflatie daalde vooral door goedkopere benzine. In april kostte een liter Euro95 gemiddeld 1,74 euro. Dat is 3 cent minder dan in maart. In april vorig jaar was de gemiddelde prijs aan de pomp nog 1,81 euro. De prijsontwikkeling van voedingsmiddelen had ook een verlagend effect op de inflatie.

Inflatie eurozone opnieuw fors gedaald
De inflatie volgens de Europees geharmoniseerde methode (HICP) in Nederland is gedaald van 3,2 procent in maart naar 2,8 procent in april. Dat is nog steeds ruim boven de inflatie in de eurozone. Deze daalde in april met 0,5 procentpunt naar 1,2 procent, het laagste inflatieniveau in de eurozone sinds februari 2010.

Zie deze PDF voor het volledige persbericht inclusief tabellen en grafieken.

Bron: cbs.nl

Zie ook:

  • Inflatie stijgt naar 3,0 procent
    De inflatie is in januari 2013 gestegen naar 3,0 procent. Dit is de hoogste inflatie in ruim 4 jaar.
  • Dossier: Inflatie
    Inflatie zorgt ervoor dat het geld minder waard wordt. Voor mensen met spaargeld is inflatie een zorg, voor mensen met schulden is inflatie een zegen. In dit dossier is alle informatie over inflatie verzameld.

Meer nieuws:Copyright © 2005-2023 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 29-nov-2023

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: