CBS, 6-apr-2006

Inflatie in maart 2006 gedaald tot 1 procent

De inflatie is in maart 2006 uitgekomen op 1,0 procent; 0,1 procentpunt lager dan in februari. Binnen de eurozone heeft Nederland na Finland de laagste inflatie.

Toen lagen de consumentenprijzen 1,1 procent hoger dan een jaar eerder. De daling is vooral het gevolg van de prijsontwikkeling van verse groenten. Dit blijkt uit het consumentenprijsindexcijfer (CPI) van het CBS.

De inflatie volgens de Europees geharmoniseerde methode (HICP) kwam in maart 2006 uit op 1,4 procent.

Inflatie daalt verder De lichte daling van de inflatie in maart 2006 is vooral veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs van verse groenten daalde, terwijl de prijzen vorig jaar van februari op maart aanzienlijk stegen. Ook bloemen en planten waren in maart 2006 goedkoper dan een maand eerder. Deze prijsdaling was scherper dan die van februari op maart 2005, waardoor ook deze artikelen bijdroegen aan de daling van de inflatie.

Inflatie volgens Europese methode blijft 1,4 procent De Nederlandse inflatie volgens de Europees geharmoniseerde methode (HICP) is in maart 2006, evenals vorige maand, uitgekomen op 1,4 procent. Eurostat, het Europese statistische bureau, verwacht dat de inflatie in de eurozone in maart uit zal komen op 2,2 procent. In februari was de inflatie nog 2,3 procent.

Nederland behoort tot de landen met de laagste inflatie in de eurozone. Alleen in Finland was de inflatie in februari lager.

Bron: CBS

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: laagste inflatie 2011 Nederland Duitsland Finland.
Copyright © 2005-2023 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 22-sep-2023

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: