CBS, 9-dec-2010

Inflatie stabiel in november

De inflatie is in november 2010 uitgekomen op 1,6 procent. Vanaf juli is de inflatie vrijwel constant.

Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

De prijsontwikkeling van kleding had een licht verhogend effect op de inflatie. Kleding was weliswaar een procent goedkoper dan een jaar geleden, maar in oktober was kleding nog 2,3 procent goedkoper dan vorig jaar. De prijsontwikkeling van diverse andere producten, zoals benzine en bloemen en planten, had daarentegen een licht verlagend effect. Per saldo bleef de inflatie onveranderd op 1,6 procent.

Volgens de Europees geharmoniseerde methode (HICP) bleef de inflatie in Nederland 1,4 procent. Volgens Eurostat kwam de inflatie in de eurozone uit op 1,9 procent. Daarmee was de inflatie in de eurozone ook ongewijzigd ten opzichte van oktober. Vanaf januari dit jaar behoort Nederland tot de vijf landen in de eurozone met de laagste inflatie.

Zie deze PDF voor het volledige persbericht inclusief tabellen en grafieken.

Bron: cbs.nl

Zie ook:

  • Inflatie blijft gelijk in oktober
    De inflatie is in oktober gelijk gebleven. Net als in september waren de prijzen voor consumenten gemiddeld 1,6 procent hoger dan een jaar eerder.
  • Dossier: Inflatie
    Inflatie zorgt ervoor dat het geld minder waard wordt. Voor mensen met spaargeld is inflatie een zorg, voor mensen met schulden is inflatie een zegen. In dit dossier is alle informatie over inflatie verzameld.

Meer nieuws:Copyright © 2005-2023 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 2-dec-2023

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: