FX.nl, 8-jun-2008

Banken op jacht naar vakantiegeld

In mei en juni onvangen veel werknemers hun vakantiegeld. In deze periode willen spaarbanken dus graag bovenaan het rentelijstje staan en verhogen ze hun rente beetje bij beetje.

Loyalis, Alex en DSB troeven elkaar deze weken af door de rente telkens een fractie te verhogen. De van oorsprong Turkse banken als TEB en AK Bank bieden net iets meer rente. Per eind mei staat het IJslandse Icesave samen met de Credit Europe Bank op één, met een rente van 5%.

In mei en juni betalen de meeste werkgevers het vakantiegeld uit. Werknemers kunnen dit bedrag op een spaarrekening zetten. Wie op zoek is naar de hoogste rente kan sinds kort terecht bij Icesave. Deze bank heeft de nummer één positie van de oorspronkelijk Turkse banken overgenomen. De Credit Europe Bank geeft nieuwe spaarders ook 5% rente. Na de 'buitenlandse' banken komen enkele kleinere Nederlandse aanbieders van spaarrekeningen. De traditionele grootbanken volgen pas op enige afstand.

Op de Nederlandse spaarmarkt zijn drie soorten aanbieders actief. De eerste categorie bestaat uit de buitenlandse banken. De TEB bank, AK Bank en AT Bank betalen al enkele jaren de hoogste rente op spaarrekeningen. De aanvoerder in dit klassement is nieuwkomer Icesave. Over de laatstgenoemde bank is veel te doen. De garantieregeling wijkt wat af van de gebruikelijke regelingen. De beperkende bepaling over het uitbetalen van het saldo is onlangs uit de voorwaarden gehaald. De Credit Europe Bank betaalt aan nieuwe spaarders ook 5% rente. Na de buitenlandse aanbieders volgen relatief kleine Nederlandse spaarbanken als Loyalis, Alex en DSB. De rentevergoeding bij deze instellingen is lager, maar nog altijd beter dan die van banken als ING Bank, Rabobank en ABN AMRO.

Top 3 buitenlandse banken:
1. Icesave (5,0%)
2. Credit Europe Bank (5,0%, nieuwe rekeninghouders)
3. The Economy Bank (4,6%)

Top 3 kleinere Nederlandse aanbieders:
1. Loyalis (4,3%)
2. Alex (4,0%)
3. DSB (3,9%)

Top 3 grootbanken:
1. Rabobank (2,8%)
2. ABN AMRO (2,6%)
3. Postbank (2,5%)

Bron: FX.nl

Links

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: vakantiegeld rabobank, vakantiegeld banken, europe creditbank voorwaarden, top buitenlandse banken, bank vakantiegeld.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 15-jun-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: