Mm, 30-aug-2007

Hoogste spaarrente weer gestegen

De laatste maanden zijn de rentestijgingen ook te merken bij de spaarrekeningen zonder voorwaarden. Na een lange periode rond de 3,5% te hebben gezeten is de hoogste rente voor sparen zonder voorwaarden nu al 4,5%.

Het afgelopen jaar was de rente voor spaarrekeningen zonder voorwaarden niet bijster hoog. De meeste banken boden niet meer dan 3 tot 3,5 procent en de grootbanken zelfs minder. Halverwege 2007 is de rente weer goed gestegen. Waar eerst de spaarrekeningen met voorwaarden (minimum/maximum inleg, boete bij opname, minimum saldo, etc.) het voortouw namen met een rente boven de 4%, komen momenteel steeds meer banken met een renteverhoging op de gewone spaarrekening.

Naast andere banken die hun rente onlangs verhoogden (zoals Argenta en Credit Europe) heeft met name de Amsterdam Trade Bank een forse stap gezet. Met zijn nieuwe ATB Internet Spaarrekening met een rente van 4,5% laat deze de concurrentie vooralsnog ver achter zich. De ATB bank is geen onbekende waar het gaat om stunts als deze, want enige jaren terug bij de introductie van hun gewone spaarrekening was deze al zo populair dat de bank na korte tijd de inschrijving heeft gesloten. Voor de gelukkigen die zich vroeg hadden aangemeld bleek deze rekening een goede keuze, want de rente bleef er lang hoog. In tegenstelling tot veel concurrenten - waar de toppositie vaak niet lang duurde - heeft deze bank met een langdurig hoge rente wel getoond de bestaande klanten te waarderen.

Voor hen die de Amsterdam Trade Bank nog niet kennen: De spaarrekening van deze van oorsprong Russische bank werkt zonder aanvullende voorwaarden zoals opnameboete, maximum tegoed of minimum inleg. Uiteraard staat ook deze bank onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) en valt deze onder het Depositogarantiestelsel (de voormalige Collectieve Garantieregeling). Zie het artikel Veilig sparen met garantie voor meer informatie over dit vernieuwde stelsel.

© 2005-2024 Spaarbaak. Niets uit deze uitgave mag worden gepubliceerd of vermenigvuldigd zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur. Alhoewel deze uitgave met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze uitgave geen rechten worden ontleend.

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: spaarrente hoog, ATB BANK, atb sparen, hoge spaarrente zonder voorwaarden, hoogste spaarrente zonder voorwaarden.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 15-jun-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: