Mister Money, 28-aug-2007

Negen van de tien Nederlanders vertrekt voor hogere rente

Uit een peiling onder de bezoekers van Mister Money blijkt dat een hogere spaarrente een bank veel nieuwe klanten zou kunnen opleveren. Negen van de tien Nederlanders is bereid over te stappen

Lagere spaarrente ook jammer voor de bank
Bijna iedere Nederlander heeft een spaarrekening. Hoewel een aantal aanbieders de spaarrente de afgelopen periode verhoogd hebben is de spaarrente nog steeds aan de lage kant. Daarnaast liggen de aangeboden rentepercentages vrij dicht bij elkaar. Dit is niet alleen jammer voor de consument, maar ook voor de banken zelf. Uit een peiling onder de bezoekers van Mister Money blijkt dat een hogere spaarrente een bank veel nieuwe klanten zou kunnen opleveren.

Nederlanders sparen graag
In 2006 stond er zo'n 223 miljard euro op de spaarrekeningen gestald en dat terwijl de spaarrente niet echt hoog was. Uit een peiling gehouden onder de bezoekers van Mister Money blijkt dat bijna negen op de tien Nederlanders bereid is om voor een hogere spaarrente elders een spaarrekening te openen. Slechts zeven procent van de 1382 ondervraagden liet weten, ondanks de lagere rente over het spaargeld, de bank trouw te blijven. Banken zouden volgens de peiling van Mister Money veel nieuwe klanten aan zich kunnen binden als zij de spaarrente verhogen.

Hogere spaarrente
Van de mensen die bereid waren om elders een spaarrekening te openen gaf 20 % aan al over te stappen bij een positief rente verschil onder 0,5 %. Ruim 55 % van de ondervraagden liet weten bij een rente verschil tussen 0 en 1 % bij een andere aanbieder een spaarrekening te willen openen. Nog eens 24 % van de deelnemers gaf aan bij een rente verschil tussen 1 en 1,5 % bereid te zijn om elders een spaarrekening te openen. EÚn op de vijf deelnemers liet weten pas bij een andere aanbieder een rekening te openen als deze een rente biedt die minimaal 1,5 % hoger is.

Bron: Mister Money via Nieuwsbank

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: mistermoney rente, mister money rente, leaseplan mister money, mister money, mistermoney spaarrente.
Copyright © 2005-2022 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 4-dec-2022

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: