TNS NIPO, 26-jul-2011

Grootbanken verliezen spaarders aan spaarbanken

De afgelopen twaalf maanden hebben zo'n 1,1 miljoen huishoudens hun spaargeld op een andere spaarrekening gezet. Dit is ten koste gegaan van de drie grootbanken.

Winnaars waren ASN Bank, Bank of Scotland, Centraal Beheer, Leaseplan Bank en SNS bank. Dit blijkt uit een recent onderzoek van TNS NIPO onder 2.225 huishoudens.

Adriaan Eecen, onderzoeksdirecteur Business & Finance bij TNS NIPO: "Het garantiestelsel lijkt de spaarders minder kopschuw te hebben gemaakt. De reputatie van een bank blijkt veel minder van belang te zijn dan de relatief hogere rente. Zelfs banken waarvan de reputatie onder het gemiddelde ligt, komen als winnaars uit de bus bij het aantrekken van spaargeld."

Verder vindt Eecen het opvallend dat de hoogte van het bedrag dat gestort wordt op een nieuwe spaarrekening heel erg per bank verschilt. Sommige banken krijgen gemiddeld 30.000 euro op een spaarrekening gestort, andere banken rond de 13.000 euro. Dit bewijst maar weer dat een strategie om grotere spaargelden aan te trekken loont. Zeker in deze tijden, waarin banken aan hogere kapitaalseisen moeten voldoen.

Bron: tns-nipo.com

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: grootbanken, status spaarbanken, een van de grootbanken, Grootbanken verliezen spaarders aan spaarbanken, spaarobligo grootbanken.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 16-apr-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: