Mm/NN, 27-okt-2014

WestlandUtrecht spaarrekeningen omgezet naar Nationale Nederlanden

Naar aanleiding van het samengaan zijn vanaf eind oktober alle SpaarOnline spaarrekeningen van WestlandUtrecht omgezet naar de internetspaarrekening van Nationale Nederlanden. Spaarders hebben per e-mail nieuwe toegangsgegevens ontvangen.

In augustus 2014 is Nationale Nederlanden gestart met het samenvoegen van de administraties van WestlandUtrecht Effectenbank en Nationale-Nederlanden Bank. Alle SpaarOnline Rekeningen en Spaardeposito's zijn gefaseerd omgezet in een internetspaarrekening. De laatste rekeningen zijn op 26 oktober omgezet.

Omzetting automatisch
De omzetting gaat automatisch, de spaarder hoeft er niets voor te doen. Een maand voordat de rekening is omgezet is men per e-mail geÔnformeerd. Voor iedere rekening is een nieuw rekeningnummer aangemaakt. De rente is onveranderd. Het saldo is automatisch overgeboekt naar de nieuwe rekening. Ook deposito's zijn ongewijzigd omgetet en hebben dezelfde rente, looptijd en moment van rente uitkeren.

Eenvoudiger in gebruik
Naar de nieuwe rekeningnummers van de internetspaarrekening kan rechtstreeks geld woredn overgemaakt. Het is niet meer nodig om de inleg naar een algemene rekening over te maken. Vergeet daarom niet om automatische overschrijvingen daarop aan te passen. Om in te loggen is geen rekeningnummer meer nodig. Wanneer u nog geen rekening bij Nationale Nederlanden had ontvangt u nieuwe inloggegevens.

Tussentijdse renteuitkering
De rente van de internetspaarrekening wordt voortaan elk jaar begin januari uitgekeerd in plaats van begin november zoals u bij de SpaarOnline Rekening gewend bent. Door de omzetting vindt een eenmalige uitkering van rente plaats. Dit is de rente van 1 november 2013 tot het moment van omzetting.

Drukte bij inloggen
Veel spaarders zullen vanaf 27 oktober hun nieuwe inloggegevens gebruiken om hun overgezet saldo te bekijken en het wachtwoord aan te passen. Hierdoor heeft de beveiligde omgeving van Nationale Nederlanden het extra druk. Tijdens een steekproef door Spaarbaak in de ochtend van 28 oktober bleek het inloggen in de nieuwe omgeving nog goed te doen, maar ging het inzien van het saldo moeizaam. Naar verwachting zal deze drukte in de loop van de dag verminderen.

Bron: nn.nl

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: Nieuwe wachtwoorden nationale nn niet inloggen.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 22-jun-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: