RH, Spaardepositovergelijken.nl, 7-jan-2014

Meer dan alleen rente op spaardeposito

Bij het openen van een spaardeposito wordt doorgaans alleen gekeken naar het rentepercentage dat het spaardeposito geeft. Naar de voorwaarden van spaardeposito’s wordt minder goed gekeken, terwijl deze zeker ook belangrijk zijn.

Spaardepositovergelijken.nl onderzocht welke spaarbank de beste voorwaarden heeft voor een spaardeposito van €10.000,-.

Het idee achter een spaardeposito is dat er voor een langere periode geld opzij gezet wordt, waar een hogere rente tegenover staat. Banken adviseren dan ook om alleen geld op een spaardeposito te zetten dat de gehele looptijd gemist kan worden. Helaas wordt geld dat gemist kon worden, soms ineens broodnodig. Wat gebeurt er bijvoorbeeld wanneer iemand onverhoopt werkloos wordt, arbeidsongeschikt raakt, gaat scheiden of in de schuldsanering terecht komt? Bij de meeste banken kan dan, soms tegen een boete, toch tussentijds geld opgenomen worden.

Geld opnemen bij bepaalde gezinssituatie
Wanneer de rekeninghouder arbeidsongeschikt en/of werkloos is geraakt, kan er bij de ING, NIBC, Centraal Beheer en ASN kosteloos geld worden opgenomen. Wanneer de rekeninghouder in de schuldsanering terecht komt, wordt een boete kwijtgescholden bij de ING en Centraal Beheer. Bij de ING en NIBC hoeft er bovendien in het geval van een echtscheiding geen boete betaald te worden. Wanneer er een huis gekocht wordt vinden ASN en Credit Europe geen boete nodig. Tenslotte staat Credit Europe geld opnemen in verband met een huwelijk toe. Rabobank, ABN Amro, Reaal, Nationale Nederlanden en Aegon maken geen uitzonderingen.

Coulantste spaarbank en hoogste boete
Wanneer er geen sprake is van een bijzondere gezinssituatie, kan bij de meeste banken alsnog tussentijds geld worden opgenomen, hetzij tegen een boete. In de vergelijking is uitgegaan van een spaardeposito dat nog drie jaar loopt, een rente die gelijk is aan de actuele rente en een opname van het inlegbedrag. De hoogste boete moet betaald worden bij ABN Amro. Tussentijds geld opnemen kost hier maar liefst €450,-. Bij Reaal, ASN en Centraal Beheer wordt ook een fors bedrag gerekend, namelijk €375,-. Bij Aegon en Credit Europe kost het €300,-, bij de ING €50,-. Tussentijds geld opnemen is niet mogelijk bij de Rabobank en NIBC.

Beste voorwaarden spaardeposito
De ING komt het beste uit de vergelijking. Niet alleen is de boete voor tussentijds geld opnemen bij ING het laagst, ook kent ING de meeste uitzonderingen bij specifieke gezinssituaties.

Bron: spaardepositovergelijken.nl

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: veiling spaardepositos.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 16-apr-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: