SNS Bank, 17-mei-2013

Meeste ouders sparen voor kind

De meeste ouders sparen niet alleen voor hun eigen toekomst, maar ook voor die van hun kinderen. Ouders leggen gemiddeld Ä 500 per jaar per kind opzij, voornamelijk voor hun opleiding en studie.

Dit blijkt uit onderzoek van SNS Bank onder 1.985 Nederlandse ouders.

Crisis wakkert spaarzin ouders aan
De financiŽle crisis heeft invloed op het spaargedrag van ouders. Zo zegt ruim de helft zich wel eens zorgen te maken over de financiŽle toekomst van de kinderen. En ook een ruime helft geeft aan sparen juist in deze tijd extra belangrijk te vinden. De sparende ouders leggen gemiddeld Ä 45 per kind per maand opzij. In totaal dus ruim Ä 500 per jaar. Ruim 80% van de ouders is van plan om tot na de 16e verjaardag van hun kind te blijven sparen.

Sparen voor de toekomst
Ouders sparen niet voor de scooter of vakantie voor hun kind, maar sparen liever 'voor later'. De studie is het populairste spaardoel, gevolgd door een goedgevuld spaarpotje voor een goede financiŽle start. De 3e plek is weggelegd voor een bijdrage voor het 1e eigen huis. Op 4 staat sparen voor het rijbewijs.

Geen grote lening nodig voor studie
Ton Timmerman, directeur van SNS Bank: 'Ouders kiezen er dus vooral voor om bij te dragen aan de studie of lening van hun kind. Verstandig, zeker gezien de plannen om de studiefinanciering vanaf volgend jaar volledig te vervangen door een lening. Op deze manier kunnen kinderen studeren zonder een grote lening af te hoeven sluiten.'

Bron: snsbank.nl

Zie ook:

Meer nieuws:Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 26-mei-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: