ABN AMRO, 5-sep-2005

ABN AMRO: Spaarloon niet automatisch vrijgegeven

Conform het besluit van de staatssecretaris kan vanaf 1 september over het spaarloon 2001-2004 worden beschikt. Bij oa. ABN AMRO moet de vrijgave expliciet worden aangevraagd.

Op 3 augustus heeft de staatssecretaris van FinanciŽn een besluit gepubliceerd, waarin voorlopige goedkeuring wordt verleend dat u als rekeninghouder vanaf 1 september a.s. onbelast kunt beschikken over het spaarloon dat u hebt opgebouwd over de jaren 2001 tot en met 2004. Het betreft een verruiming van de huidige wettelijke deblokkeringsmogelijkheden. Het doel ervan is spaarders te bewegen meer te consumeren, hetgeen gunstig is voor de economie.

Deze voorlopige goedkeuring geldt totdat het voorstel van de staatssecretaris tot wet is verheven. Op 6 september a.s. komt de Vaste Commissie van FinanciŽn van de Eerste Kamer bij elkaar om dit onderwerp te bespreken. Dan wordt ook bepaald wanneer de Eerste Kamer over dit onderwerp een definitieve uitspraak zal doen. Wij wijzen u erop dat de voorlopige goedkeuring vervalt als de Eerste Kamer besluit dat het voorstel van de staatssecretaris niet tot wet wordt verheven. Dit betekent dat vanaf die datum de verruiming van de wettelijke deblokkeringsmogelijkheden niet meer van toepassing is (uiteraard nog wel op basis van de gebruikelijke wettelijke deblokkeringsmogelijkheden). Hebt u echter geld opgenomen tussen 1 september en de datum waarop duidelijk is geworden dat het voorstel niet door de Eerste Kamer wordt aangenomen, dan blijft dit ongemoeid.

Als u gebruik wilt maken van de verruiming van de regels en gelden wilt opnemen van uw spaarloonrekening kunt u het speciale deblokkeringsformulier invullen. Ingestuurde formulieren worden na 1 september 2005 in behandeling genomen.

Bron: ABN AMRO

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: abn spaarloon, abn amro spaarloon, spaarloon abn, spaarloon abn amro, spaarloonregeling abn amro.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 22-jun-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: