Mm, 4-dec-2007

DSB laat zilvervloot herleven

Kinderen krijgen vaak van alles, maar dat het niet vanzelf komt moeten ze leren. Met de (her-)introductie van de Zilvervloot doet de DSB haar duit in het zakje.

Wie kent niet de Zilvervloot-spaarrekening. Hele generaties zijn er mee opgegroeid. Ouders of grootouders stortten een klein bedrag en zelf spaarde je regelmatig een deel van je zakgeld. Op het moment dat je 18 werd was je klaar. De looptijd was ten einde en naast de gebruikelijke jaarrente ontving je een bonus van 10% over het totale spaartegoed.

Na afschaffing van deze regeling kwamen veel banken met varianten op spaarvormen voor de jeugd tot en met achttien jaar. Afgelopen week heeft ook de DSB Bank een jeugdspaarrekening in haar aanbod opgenomen. Onder de bekend klinkende naam 'Zilvervloot', hoopt de bank van Dirk Scheringa veel jonge leden aan zich te binden. Immers, "Sparen is een goede en leuke manier om rijk te worden van je eigen geld. Doordat je steeds wat geld opzij zet, heb je op een gegeven moment een heleboel geld. "

Wie een zilvervlootrekening opent, krijgt elk jaar 3,5% rente (variabel) over het spaargeld en ontvangt aan het einde van de looptijd een vaste bonus van 10% over al het ingelegde geld, net als bij de oorspronkelijke zilvervlootrekening. Speciaal voor de doelgroep is de internetsite www.zilvervloot.nl in het leven geroepen waarop op kindvriendelijke wijze alles wordt uitgelegd. Er is veel te vinden wat de kinderen aanspreekt (kleurplaten, MSN-avatars en bureaublad-achtergronden) en er zijn naast al dit leuks ook handige zaken te vinden (spaartips, calculator). Bovenal; niet alleen de (groot-) ouders kunnen de rekening aanvragen, maar ook de kinderen zelf!

De website brengt voor dit alles een nieuwe aansprekende figuur in stelling: "Kapitein Zilver is degene die jouw spaarrekening als een soort schatkist goed bewaakt. Jouw geld ligt veilig bij hem op het schip. Het is een hele vriendelijke kapitein. Hij woont in Nederland, maar is daar zelden te vinden. Samen met zijn vriend de zeemeeuw Greco en zijn vriendinnetje Lisa vaart hij over zee en maakt allemaal avonturen mee. Geen zeerover of piraat die bij hem aan boord komt! Hij leert je bovendien hoe je het beste kunt sparen. Wie weet leer je nog veel meer wijsheden van hem!"

(Zie ook dit artikel in de Telegraaf)

© 2005-2024 Spaarbaak. Niets uit deze uitgave mag worden gepubliceerd of vermenigvuldigd zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur. Alhoewel deze uitgave met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze uitgave geen rechten worden ontleend.

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: dsb zilvervloot, zilvervloot dsb, zilvervloot sparen, zilvervloot spaarrekening, dsb bank zilvervloot.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 22-jun-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: