L. Vlaanderen, 9-mei-2011

Vakantiegeld gaat bij 15 procent op aan schulden

Het grootste gedeelte van het vakantiegeld wordt daadwerkelijk aan de vakantie uitgegeven. 15% geeft het vakantiegeld daarentegen uit aan achterstallige betalingen en schulden.

Dat blijkt uit onderzoek van Vakantie.nl onder 2.958 bezoekers.

Bij 50% eerst naar spaarrekening
Meer dan de helft heeft van tevoren al een bestemming voor het vakantiegeld en één derde van alle ondervraagden heeft het jaarlijkse extraatje zelfs al één of meerdere keren in gedachten uitgegeven. Ook wordt het geldbedrag door meer dan de helft van de ondervraagden voor een deel weggezet naar de spaarrekening.

60% voor vakantiedoeleinden
Gemiddeld genomen gaat 60% van het vakantiegeld naar vakantiedoeleinden. Daarvan geeft één op de drie het volledige bedrag uit aan de vakantie en besteedt bijna de helft het grootste deel van het geld uit aan vakantiedoeleinden en het andere deel aan andere doeleinden. Een kwart van alle ondervraagden geeft het vakantiegeld helemaal niet uit aan vakantie.

17% voor kleding
Opvallend genoeg geeft ook 17% aan dat (een deel van het) vakantiegeld wordt gespendeerd aan kleding. Auto’s en grote aankopen voor in het huis worden er dit jaar niet gedaan.

11% weet het nog niet
Het merendeel van de ondervraagden weet ook precies wanneer het vakantiegeld wordt gestort en wat de hoogte van het bedrag is. Toch houdt een kwart van de Nederlanders zich niet bezig met het fenomeen vakantiegeld. Zij weten niet wanneer dit gestort wordt en 11% denkt er vooraf niet over na waar zij het geld aan gaan besteden.

Bron: Vakantie.nl

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: schulden en vacantiegeld, vakantiegeld gaat op aan schulden, vakantiegeld grote aankopen, vakantiegeld procent schuldsanering, welke doeleinden vakantiegeld in 2010.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 25-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: