Mm/Aegon, 15-jun-2011

AEGON rondt terugbetaling Staat af

AEGON heeft woensdag het laatste deel van de in 2008 ontvangen staatssteun terugbetaald. In totaal heeft AEGON 4,1 miljard euro aan de Staat betaald, waarvan 3 miljard euro aan aflossing en 1,1 miljard euro aan premie en rente.

AEGON, op de spaarmarkt vooral bekend van Aegon Eigen stijl Sparen, ontving in 2008 tijdens de financiŽle crisis 3 miljard euro kapitaalsteun van de Nederlandse Staat.

De laatste terugbetaling bedroeg 1,125 miljard euro: Ä 750 miljoen aan aflossing en Ä 375 miljoen aan premie. Van de grote financiŽle instellingen die tijdens de crisis staatssteun ontvingen is AEGON de eerste die nu volledig steunvrij is. De Nederlandsche Bank heeft toestemming gegeven voor de aflossing.

Met de aflossing is een voor AEGON belangrijke strategische doelstelling gerealiseerd. Nu de terugbetaling is voltooid, kan de onderneming zich volledig richten op stabiele groei van de resultaten met behoud van het verbeterde risico-rendementprofiel.

ďHet is altijd onze hoogste prioriteit geweest om, zodra dit kon, de Staat terug te betalenĒ, aldus bestuursvoorzitter Alex Wynaendts. ďWe zijn het ministerie van FinanciŽn en de Nederlandsche Bank dank verschuldigd dat zij ons terzijde hebben gestaan in een periode van grote economische onrust en onzekerheid. Onze klanten en zakelijke partners zijn wij ook dankbaar voor hun onverminderde vertrouwen in AEGON. Wij richten ons nu weer volledig op de vele kansen voor groei van onze kernactiviteiten levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer.Ē

ďMet de terugbetaling sluiten we een belangrijk hoofdstuk af en we zijn nu een andere onderneming. In de afgelopen drie jaar hebben we stappen gezet om meer focus aan te brengen in de onderneming en om een efficiŽntere organisatie te worden met een sterke balans en een aanzienlijk verminderd risicoprofiel. Zo hebben we een aantal activiteiten afgestoten of afgebouwd die niet meer voldeden aan onze eisen en niet langer bijdroegen aan de groeivooruitzichten voor AEGON. We kunnen onze middelen en onze expertise nu veel effectiever inzetten voor onze klanten in Europa, Amerika en AziŽ.Ē

Bron: aegon.nl

Zie ook:

  • In de schijnwerper: Aegon Eigen stijl Sparen
    Aegon heeft onlangs een nieuwe spaarrekening geÔntroduceerd en noemt het zelf "de nieuwe manier van sparen". Omdat er ook een hoge rente wordt geboden wil Spaarbaak er het fijne van weten en hebben we zelf een rekening geopend. Onze ervaringen? Lees verder...

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: ing terugbetaling staat, terugbetaling bank, terugbetaling banken, terugbetaling banken aan de staat, aegon renterekeningterugbetalen.
Copyright © 2005-2022 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 8-dec-2022

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: