ANP, 9-jun-2005

Lichte groei in aantal miljonairs in Nederland

Ondanks het tegenvallende economische klimaat is het aantal miljonairs in Nederland het afgelopen jaar licht gestegen.

De groep van rijkaards in ons land zag tegen het eind van 2004 zijn ledenbestand stijgen met 2,4 procent tot 102.600 mensen. Een jaar eerder was er nog sprake van stilstand.

Dat blijkt uit een donderdag verschenen jaarlijks rapport van zakenbank Merrill Lynch en adviesbureau Cap Gemini.

Nederland bleef wel flink achter op Europa en de rest van de wereld. In Europa steeg het aantal vermogende particulieren (mensen met ten minste 1 miljoen dollar aan eigen vermogen, zonder dat de waarde van hun huis of andere dure goederen zijn meegerekend) met 4,1 procent tot 2,6 miljoen. Vooral in Spanje en Engeland kwamen er veel welgestelden bij. Het aantal groeide in beide landen met bijna 9 procent.

VS: 10 procent meer miljonairs

De sterkste stijgingen waren evenwel te vinden in de Verenigde Staten en AziŽ. In de VS nam de groep met miljonairs met bijna 10 procent toe tot 2,7 miljoen. Daarmee passeren de VS voor het eerst Europa. In AziŽ steeg de groep met 8,5 procent tot 2,1 miljoen. Wereldwijd werd een stijging gerapporteerd van 7,3 procent ofwel 600.000 mensen tot ongeveer 8,3 miljoen.

De totale hoeveelheid geld die miljonairs wereldwijd op hun bankrekeningen hebben staan, steeg met 8,2 procent tot 30,8 biljoen dollar. In Nederland nam het totale vermogen van de rijkste klasse toe met 8 miljard dollar tot 310 miljard dollar.

Het aantal superrijken (mensen met een vermogen tussen de 5 en 30 miljoen dollar) steeg wereldwijd met 7,9 procent. Gezamenlijk bezitten deze zogenoemde 'Mid-Tier Millionaires' een vermogen van 7,7 biljoen dollar. Cap Gemini en Merrill Lynch rekenen voor de toekomst op een groei in het wereldwijde vermogen van 6,5 procent per jaar tot 42,4 biljoen dollar in 2009.

Bron: ANP

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: aantal miljonairs in nederland, aantal miljonairs in nederland 2010, miljonairs in nederland, miljonairs Nederland, aantal miljonairs.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 22-jun-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: