Mm, 20-sep-2012

Nieuwe bank Knab draait om klant

Alex oprichter RenÚ Frijters is samen met Aegon een nieuwe bank genaamd Knab begonnen. Volgens Frijters draait het bij Knab niet om de produkten, maar ligt de focus op de klant.

De nieuwe bank Knab is donderdag 20 september 2012 gelanceerd. De naam van de bank is het omgedraaide van het woord bank met de K van klant voorop. Het draait bij Knab dus om de klant. Met moderne online faciliteiten zoals een blog, een app, een tool voor financiŰle planning en automatische alerts, probeert de bank beter in te spelen op de wens van de klant.

Als dochter van Aegon Bank maakt Knab gebruik van dezelfde bankvergunning. Dit betekent dat voor het DGS het gegarandeerde tegoed bij Knab wordt samengenomen met dat bij Aegon. Bij aanvang biedt de nieuwe internet bank al een volledig pakket aan bancaire produkten, waaronder een betaalrekening met Maestro wereldpas. Voor dit pakket betaalt de klant een vast bedrag van 15 euro per maand. Hiermee is de bank voor een betaalrekening niet het goedkoopste uit, maar daartegenover staat wel een rente van 0,5%.

Voor spaarders biedt de bank bij introductie drie soorten spaarrekeningen:

  • Flexibel Sparen - een vrij opneembare spaarrekening met ter introductie een extra hoge rente tot 1 januari 2013;
  • Kwartaal Sparen - een rekening die bovenop de basisrente een bonusrente geeft over het bedrag dat een kwartaal op de renkening staat
  • Deposito - een vaste rente voor vaste looptijden vanaf 1 maand tot 5 jaar
Helaas zijn deze spaarrekeningen alleen beschikbaar voor klanten van Knab. U moet dus eerst een bankrekening hebben bij Knab (voor 15 euro per maand) voordat u kunt sparen.

Met het tarief dat bij introductie geboden wordt, is Knab een middenmoter onder de spaarrekeningen zonder beperkende voorwaarden. De geboden rente (2,5%) is momenteel goed voor een 7e plaats in de ranglijst. Omdat aangegeven wordt dat deze rente tijdelijk extra hoog is, kan de rente later minder gunstig uitvallen.

De depositorente stelt nogal teleur. Voor de maximale rente van 2,4% moet het spaargeld minimaal vier jaar vast staan, terwijl andere banken voor vergelijkbare deposito's tot 4 jaar vast momenteel rentes bieden varierend van 3,0% tot 3,6% (peildatum 20-sep-2012). Ook bij andere looptijden is Knab helaas geen topper.

Links

© 2005-2024 Spaarbaak. Niets uit deze uitgave mag worden gepubliceerd of vermenigvuldigd zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur. Alhoewel deze uitgave met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze uitgave geen rechten worden ontleend.

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: aegon dochter internet, introductie knab, aegon internet dochter, knab dochter van, dochter aegon internet.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 20-jun-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: