Mm, 1-nov-2014

Nog geen einde aan dalende spaarrente

Aan de daling van de spaarrente lijkt maar geen einde te komen. Ook afgelopen maand hebben de meeste banken hun rente verlaagd en zijn verlagingen van de depositorente aangekondigd.

Het effect van de meest recente verlaging van de rente door de ECB was goed te merken. Ook in oktober hebben de meeste banken hun rente verlaagd, waarbij de dalingen soms opliepen tot wel een half procent.

Een opmerkelijke stijging zagen we bij Yapi Kredi Bank. Helaas heeft deze bank de rente in afgelopen periode dusdanig verlaagd, dat ondanks deze stijging de bank zelfs niet onder in de top 20 van spaarrekeningen met variabele rente kon belanden. Voor de deposito's tot 4 jaar, 5 jaar en 7 jaar had de stijging wel effect en staat de bank momenteel respectievelijk op de tweede en eerste plaats.

Helaas kondigde ook de huidige topper LeasePlan Bank op de laatste dag van oktober aan vanaf 5 november de rente van haar depositorekeningen met 0,15% te verlagen. Daarmee zal deze bank haar huidige top-positie verliezen. Met name voor spaarders die gebruik maken van korte looptijden heeft dit impact. LeasePlan was met deze verlagingen de hekkensluiter, maar mogelijk zullen andere banken naar aanleiding hiervan hun depositorente eveneens verlagen.

Zie ook:

  • ECB verlaagt rente naar 0,05 procent
    De ECB heeft het belangrijkste rentepercentage verlaagd naar 0,05%. Sinds het bestaan van de euro is deze rente nog niet eerder zo laag geweest.

© 2005-2024 Spaarbaak. Niets uit deze uitgave mag worden gepubliceerd of vermenigvuldigd zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur. Alhoewel deze uitgave met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze uitgave geen rechten worden ontleend.

Meer nieuws:Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 22-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: