Vraagbaak: Als ik gemachtigde ben van iemand anders zijn spaarrekening telt dat geld ook bij mijn belasting?

Indien u gemachtigd bent voor het beheer van de bank- of spaarrekening van iemand anders, bijvoorbeeld van uw moeder of een ander familielid, dan kunt u weliswaar financiŽle handelingen plegen voor die persoon, maar u kunt niet vrijelijk over het tegoed beschikken. Het geld blijft eigendom van de rekeninghouder en telt daarom niet mee bij uw vermogen in box 3. U hoeft er dan ook geen belasting over te betalen.

Indien het gaat om een en/of-rekening, dan is het tegoed in principe van de persoon die het geld op de rekening heeft gezet. In geval van fiscale partners kan in de aangifte vrijelijk worden gekozen aan wie het tegoed wordt toegerekend. Gaat het niet om fiscale partners dan moet u het tegoed dus verdelen op basis van de eigendomsverdeling.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Vraagbaak: Wat is een en/of rekening?
Een en/of-rekening is een bankrekening die op naam van meerdere personen staat. En/of wordt ook wel afgekort met e/o. Meestal...

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2023 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Als ik gemachtigde ben van iemand anders zijn spaarrekening telt dat geld ook bij mijn belasting?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Als ik gemachtigde ben van iemand anders zijn spaarrekening telt dat geld ook bij mijn belasting?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: gemachtigde, gemachtigde bankrekening rabobank, gemachtigde bankrekening, gemachtigde bankrekening belasting, geld beheren voor iemand anders.
Copyright © 2005-2023 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 6-jun-2023

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: