Vraagbaak: Hoe lang duurt overboeking bij ING?

De snelheid waarmee bij de ING Bank een storting op een rekening of het overmaken van geld van de ene naar de andere rekening wordt verwerkt, hangt af van verschillende factoren. Het snelst is overboeken met Mijn ING of met de Saldolijn.

Tussen twee ING betaalrekeningen
Het snelst is het overmaken tussen twee ING betaalrekeningen. Dat gebeurt direct, middels een reservering. De boekdatum is bij overschrijvingen op werkdagen voor 22:00 uur nog dezelfde dag. Bij overschrijvingen na 22:00 uur en in het weekend is het de eerstvolgende werkdag.

Van/naar ING betaalrekening binnen Nederland
Een bijschrijving van een andere bank naar een ING betaalrekening, of andersom van een ING betaalrekening naar die van een andere bank binnen Nederland kost iets meer tijd omdat dan de overschijving door Equens (voorheen Interpay en de Bankgirocentrale) moet worden verwerkt. Overschrijvingen vanaf de ING betaalrekening die op werkdagen voor 15:30 worden aangeboden, worden nog dezelfde dag geboekt. Overschrijvingen na 15:30 of in het weekend zijn pas de volgende dag op de andere rekening beschikbaar.

Bij een overschijving van een andere bank binnen Nederland naar een ING betaalrekening geldt dat het bedrag middels een reservering direct beschikbaar is zodra de overschrijving door ING ontvangen is. De boekdatum is bij overschrijvingen op werkdagen vr 22:00 uur nog dezelfde dag. Bij overschrijvingen na 22:00 uur en in het weekend is het de eerstvolgende werkdag.

Spoedopdracht binnen Nederland
Met een spoedopdracht kan een overschrijving binnen Nederland nog sneller worden uitgevoerd. Bij een spoedopdracht die vr 13:30 uur is aangeboden, is een overschrijving van een ING rekening naar een betaalrekening van een andere bank is binnen anderhalf uur beschikbaar op de rekening van de begunstigde. U kunt voor het aanvragen van een spoedbetaling terecht bij een ING-kantoor of postkantoor. Neem uw Betaalpas en een geldig legitimatiebewijs mee. De kosten van een spoedbetaling zijn € 8,00 (op peildatum 26-aug-2011). Een spoedoverschrijving naar een ING betaalrekening is binnen n uur op te nemen van de rekening van de begunstigde.

Buitenland
Overschrijvingen naar rekeningen in het buitenland kosten meer tijd. Indien het een euro-overschrijving is, uit een land binnen de Europese Economische Ruimte (EER) wordt deze binnen drie werkdagen verwerkt. Andere overschrijvingen kunnen gemiddeld vijf werkdagen duren. Voor overboekingen naar een ING betaalrekening vanuit een buitenlandse bank geldt dat deze nog op de dag van ontvangst door ING beschikbaar kan zijn. Als de valuta niet van een EER-land is kan de verwerking twee werkdagen kosten.

[bronnen: ING en Wikipedia]

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Vraagbaak: Wanneer wordt bij ING de rente bijgeschreven?
De datum waarop ING de rente over uw spaargeld uitbetaalt verschilt per spaarvorm. Volgens de ING website zijn de uitkeringsdata...

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Hoe lang duurt overboeking bij ing?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Hoe lang duurt overboeking bij ing?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: hoe lang duurt een overboeking, hoe lang duurt overboeking, van ing naar ing overmaken hoe lang, hoe lang duurt overboeking ing, hoe lang duurt overschrijving ing.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 15-jun-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: