Vraagbaak: Hoeveel belasting betalen we?

Volgens het Statistisch jaarboek 2009 van het CBS betalen we met z'n allen flink wat belasting: "In 2007 bedroeg de belastingopbrengst voor het Rijk ruim 133 miljard euro. Vergeleken met 2006 betekende dat een toename van 6,7 procent. De belastingontvangsten vertonen sinds 2004 een duidelijk stijgende lijn. De loonbelasting en de omzetbelasting brachten in 2007 samen 9 miljard euro meer op dan een jaar eerder, dankzij de groei van de werkgelegenheid en de toename van de bestedingen. Ondanks een verdere tariefverlaging groeide de opbrengst van de vennootschapsbelasting met 0,6 miljard euro. De milieubelastingen brachten daarentegen 0,8 miljard euro minder op dan in 2006. Vanwege de relatief warme winter van 2006/2007 kregen huishoudens en bedrijven bij de jaarafrekening van hun energienota namelijk een deel van de maandelijks betaalde energiebelasting retour."

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Vraagbaak: Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?
Uw vermogen wordt bepaald door van uw bezittingen (bv. spaar- en beleggingstegoeden) de schulden (bv. consumptieve leningen) af te trekken...

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2023 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Hoeveel belasting betalen we?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Hoeveel belasting betalen we?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: hoeveel belasting betalen we, hoeveel btw betalen we, hoeveel belasting betalen wij, aan wie betalen we belasting , aow Inkomstenbelasting opbrengst.
Copyright © 2005-2023 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 2-dec-2023

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: