Vraagbaak: Hoeveel is bij de belasting het bedrag dat telt als je spaargeld hebt en je salaris komt die maand in december. Wordt dat ook meegerekend?

Voor de vermogensrendementsheffing telt het gemiddeld vermogen op basis van de peildata 1 januari en 31 december. Vanaf 2011 wordt geen gemiddelde meer genomen, maar telt de stand op 1 januari. Het vermogen is het verschil tussen uw bezittingen en uw schulden. Bij de bezittingen gaat het onder andere om de saldi op spaarrekeningen en betaalrekeningen, maar ook om contanten en aandelen.

Indien u door door bijschrijving van bijvoorbeeld uw salaris, een dertiende maand of kerstgratificatie aan het eind van het jaar een hoger vermogen heeft, dan zal het vermogen dat telt voor de belasting ook hoger uitkomen. Komt het uit boven het vrijgestelde bedrag dan moet u over het meerdere belasting betalen (30% van een fictief rendement van 4%, dus per saldo 1,2%).

Indien u van plan was een grote uitgave te doen, dan kunt u dat plan dus het beste uitvoeren voor het eind van het jaar.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Vraagbaak: Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?
Uw vermogen wordt bepaald door van uw bezittingen (bv. spaar- en beleggingstegoeden) de schulden (bv. consumptieve leningen) af te trekken...

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Hoeveel is bij de belasting het bedrag dat telt als je spaargeld hebt en je salaris komt die maand in december. wordt dat ook meegerekend?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Hoeveel is bij de belasting het bedrag dat telt als je spaargeld hebt en je salaris komt die maand in december. wordt dat ook meegerekend?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: hoeveel belasting over 13e maand, 13e maand belasting, centraalbeheer nl dertiende maand, hoeveel is het bedraag van spaargeld, kerstgratificatie belastingvrij.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 18-mei-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: