Vraagbaak: Hoeveel loon kan ik in de vorm van aandelen sparen?

Voor de spaarloonregeling geldt een maximaal belastingvrij bedrag van € 613 per kalenderjaar. Spaarloon kan ook bestaan uit (certificaten van) aandelen van de onderneming waar de werknemer werkzaam is. In dat geval wordt de vrijstelling van € 613 verdubbeld voorzover in die aandelen wordt gespaard. Als de (certificaten van) aandelen worden gehouden door een andere rechtspersoon, dan kunnen de bewijzen van deelgerechtigdheid ook worden gelijkgesteld met aandelen.

Voorbeeld: Een werknemer laat op zijn loon € 413 inhouden als spaarloon. Zijn werkgever verstrekt voor de resterende ruimte aandelen in het bedrijf. Deze resterende ruimte is dan € 613 - € 413 = € 200. Deze ruimte mag vervolgens worden verdubbeld, zodat de werknemer € 400 in aandelen mag ontvangen.

Aandelenopties
Spaarloon kan ook bestaan uit aandelenopties. De spaarloonregeling van het bedrijf moet duidelijk bepalen wanneer, tot welk bedrag en welke opties worden toegekend. In de spaarloonregeling moet de voorwaarde worden opgenomen dat de werknemers de waarde van opties in geld op de geblokkeerde spaarloonrekening storten als zij het optierecht binnen de blokkeringstermijn van ten minste 4 jaar uitoefenen, vervreemden of afkopen. Voor aandelenopties geldt dezelfde verdubbeling van de vrijstelling als bij spaarloon in de vorm van aandelen.

Zie ook deze pagina op de website van de Belastingdienst.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Vraagbaak: Waarom invoering spaarloonregeling?
De spaarloon regeling is destijds ingevoerd om werknemers te stimuleren een deel van hun loon te sparen. Een gespaard bruto...

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2023 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Hoeveel loon kan ik in de vorm van aandelen sparen?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Hoeveel loon kan ik in de vorm van aandelen sparen?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: spaarloon aandelen, loon in aandelen, aandelen als loon, spaarloonregeling aandelen, aandelensparen.
Copyright © 2005-2023 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 3-feb-2023

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: