Vraagbaak: Hoeveel spaar jij voor je rijbewijs?

Het halen van een rijbewijs is een forse aanslag op de portemonnee. Naast de prijs van de lessen moet ook nog betaald worden voor het examen en eventuele her-examens.

De kosten van het rijbewijs zelf verschillen per gemeente. Volgens onderzoek van CijferNieuws.nl lopen de prijzen in 2009 uiteen van ruim 20 euro tot ruim 60 euro. De goedkoopste gemeente is Leidschendam-Voorburg, (€ 22,80). De duurste gemeente is Deventer (€ 63,90). In een vergelijkbaar onderzoek door de ANWB in 2007 kwamen soortgelijke prijsverschillen aan het licht. Om die reden heeft minister Eurlings in mei 2009 aangekondigd een maximumprijs voor het rijbewijs in te gaan stellen.

Naast de kosten voor het papiertje zelf heeft men te maken met de kosten van de rij-opleiding. Gemiddeld heeft men 30 tot 40 lessen nodig. Let bij het vergelijken van rijscholen goed op de duur van de rijles (45 minuten, 50 minuten of een uur) en op het slagingspercentage. Volgens een indicate op Leren.nl kunnen de totale kosten oplopen tot ruim 2000 euro. Om te voorkomen dat men halverwege de rijopleiding of na een niet gehaald examen moet stoppen, is het verstandig om eerst voldoende te hebben gespaard.

Om uit te rekenen hoeveel en hoe vaak er gespaard moet worden om tot het benodigde eindbedrag te komen, kunt u gebruik maken van de Spaarbaak spaarcalculator.

Omdat men in Nederland toch pas mag autorijden vanaf 18 jaar, kunnen jongeren al ruim te voren beginnen door de inkomsten van een bijbaan deels of geheel apart te zetten. Kies dan wel meteen voor een spaarrekening die een hoge rente biedt, zodat het spaargeld zelf ook bijdraagt de opbouw van het totaalbedrag.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Vraagbaak: Hoe kan ik goed sparen?
Door met een automatische incasso maandelijks of wekelijks een vast bedrag te sparen loopt uw spaartegoed op zonder dat u...

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Hoeveel spaar jij voor je rijbewijs?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Hoeveel spaar jij voor je rijbewijs?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: hoeveel procent van de jongeren neemt rijles, hoeveel procent van de jongeren heeft rijbewijs, hoeveel spaar jij, Ik spaar voor een rijbewijs, hoeveel gaat een reibewijs kosten.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 22-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: