Vraagbaak: Ik heb een groei rekening voor mijn kinderen mag ik wwb wwb uitkering aanvragen?

Indien uw kind minderjarig is (dwz. jonger dan 18 jaar) wordt het spaargeld van het kind (contant, een tegoed een spaarrekening of in beleggingen) bij uw vermogen in box 3 geteld. Dit geldt ook indien de spaarrekening op naam van het kind zelf staat. Indien u een fiscaal partner heeft kunt u per kind kiezen of het vermogen van uw kind of het kind van uw fiscaal partner tot uw vermogen wordt gerekend of tot dat van uw partner. Voor de bijstandsuitkering maakt dit geen verschil aangezien hier het gezinsvermogen bepalend is.

De bijstanduitkering is een gezinsondersteunende uitkering waarbij de middelen van alle gezinsleden in aanmerking worden genomen. Volgens de Wet Werk en Bijstand (WWB) wordt onder vermogen verstaan "de waarde van de bezittingen waarover de alleenstaande of het gezin beschikt of redelijkerwijs kan beschikken, verminderd met de aanwezige schulden."

In deze brief van staatssecretaris Klijnsma over de erfenis van een minderjarig kind in relatie tot de Wet werk en bijstand wordt bevestigd dat het vermogen van het kind meetelt bij het gezinsvermogen. Omdat ouders niet op dezelfde wijze over het vermogen van hun kinderen als over hun eigen vermogen kunnen beschikken, kan echter een machtiging van de kantonrechter noodzakelijk zijn.

[bronnen: Brochure WWB, wettekst WWB]

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Vraagbaak: Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?
Voor een uitkering in de WW of WAO (ziektewet, UWV) telt de hoogte van het vermogen (o.a. uw spaargeld) niet...

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Ik heb een groei rekening voor mijn kinderen mag ik wwb wwb uitkering aanvragen?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Ik heb een groei rekening voor mijn kinderen mag ik wwb wwb uitkering aanvragen?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: groeirekening belasting, groeirekening, bijstandsuitkering machtinging rekening, groei rekening en belasting, groeirekening uitkering 18 jaar.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 25-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: