Vraagbaak: Is argenta bank veilig?

In 2004 startte Argenta met het aanbieden van internetspaar-en betaalrekeningen via intermediairs. CliŽnten konden zich tot 2012 alleen via een adviseur aanmelden. Vanaf medio 2012 kunnen klanten ook direct via de website een rekening openen.

Argenta heeft een Belgische bankvergunning en kan op basis daarvan haar bancaire activiteiten op de Nederlandse markt uitoefenen middels een Europees paspoort met vaste installatie in Nederland. Argenta Spaarbank Bijkantoor Nederland is gevestigd te Breda en is lid van de Nederlandse Vereniging van Banken. In de registers van De Nederlandsche Bank is de vermelding "EER Bank (bijkantoor)" met activiteit "In ontvangst nemen van deposito's en andere terugbetaalbare gelden". Tevens valt Argenta onder de Belgische Collectieve garantieregeling.

Bijkantoren van buitenlandse banken, die in een ander EU-land zijn gevestigd, vallen onder de garantieregeling van het betreffende EU-land. Argenta valt dus onder de Belgische Collectieve Garantieregeling. Op 7 oktober 2008 werd deze Garantieregeling verhoogd naar Ä 100.000 per rekeninghouder. Hiermee is de garantie bij Argenta gelijk aan de Nederlandse regeling, maar moet u bij eventuele calamiteiten wel aankloppen bij de Belgische regeling.

[bron: Argenta.nl]

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Vraagbaak: Wat is argenta voor bank?
Argenta is een van oorsprong Belgische bank die zich al enige jaren op de Nederlandse spaarmarkt begeeft. De bank opereert...

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Is argenta bank veilig?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Is argenta bank veilig?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: argenta bank, argenta spaarbank, argenta bank veilig, argenta betrouwbaar, argentabank.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 22-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: